Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

(VIDEO’S) – Kijk hoe typeploeg Club Brugge oefenmatch verliest na hattrick van AZ-spits

Club Brugge verliest met 3-1 van AZ

Zaterdagavond speelde Club Brugge in het Burgemeester Van de Wielestadion in Deinze zijn zesde oefenwedstrijd van het seizoen tegen het Nederlandse AZ. De ploeg van ex-Anderlecht-coach John van den Brom eindigde vorig seizoen zesde in de Eredivisie en bleek vandaag net iets efficiënter dan de Belgische vicekampioen.

Na vier overwinningen en een uitstekend doelpuntensaldo van 20 gemaakte goals en geen enkel tegendoelpunt verloor Blauw-Zwart vorige week met 0-2 van het Waasland-Beveren van Philippe Clement. Tegen AZ stuurde Ivan Leko de volgende 11 namen tussen de lijnen : Horvath – Palacios, Poulain, Denswil, De Bock – Nakamba, Vormer, Vanaken – Refaelov, Vossen en Limbombe. De meest bekende namen bij onze noorderburen waren: ex-Genk-doelman Marco Bizot, ex-GBA-speler en landgenoot Stijn Wuytens en Ron Vlaar.

Géén studieronde deze keer. Na nauwelijks 4 minuten trof Limbombe immers al raak op voorzet van Palacios. Een knappe aanval van Blauw-Zwart! AZ reageerde vrijwel meteen, maar Seuntjens kon Horvath niet bedreigen vanuit de tweede lijn. Even later waren de Nederlanders daar opnieuw, maar was het De Bock die Van Overeem het scoren belette.

Hattrick

Club prikte geregeld tegen via onder meer het Limburgse duo Vossen en Vanaken, maar het doelpunt viel aan de overkant. Na 25 minuten voetballen veroorzaakte Denswil een elfmeter. Weghorst ging achter de bal staan en schoot het leer netjes in de hoek voorbij Horvath (zie beelden onderaan). Even voor rust pakte de Amerikaanse goalie wel nog uit met een prima parade toen AZ een corner rechtstreeks in doel probeerde te draaien. Zo gingen we rusten bij een 1-1 gelijke stand.

Blauw-Zwart kwam het best uit de kleedkamer, maar de match kantelde toen Leko Vossen en Refaelov naar de kant haalde. Perbet en Dennis kwamen het tweetal vervangen. In minuut 67 en 70 was het Weghorst die AZ op een comfortabele 3-1 voorsprong trapte. Zijn derde van de avond kwam er na een verdedigende fout bij Club (zie beelden onderaan).

Op de lat

Een kwartier voor tijd drie nieuwe wissels: Claudemir, Rotariu en Vanlerberghe kwamen in de plaats van Nakamba, Limbombe en Vanaken. Het was echter Dennis die zich met zijn snelheid het meest liet opmerken. Ook Perbet, Vanlerberghe, Rotariu en Vormer gingen nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar hun pogingen misten precisie om Bizot te verschalken.

Het zat Club ook niet mee, want een snel genomen vrijschop van Claudemir belandde even voor affluiten op de lat. Zo eindigde de match op een 3-1 overwinning voor AZ. De volgende oefenwedstrijd is komende woensdag om 15 uur in Temse tegen Sparta Rotterdam.

Horvath kan niet bij elfmeter van Weghorst

Weghorst met zijn derde van de avond

Matchfeiten 

0-1 Limbombe 4′
1-1 Weghorst 25′ (penalty)
2-1 Weghorst 67′
3-1 Weghorst 70′

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws