Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

(VIDEO) – Eerste doelpunt van Perbet levert Club Brugge geen overwinning op tegen Sparta Rotterdam

Club Brugge en Sparta Rotterdam houden elkaar in evenwicht tijdens oefenmatch

Woensdagnamiddag speelde Club Brugge in Temse zijn zevende oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Aangezien vrijdag met de Brugse Metten tegen Athletic Bilbao het einde van de voorbereiding op het programma staat, koos Ivan Leko vandaag voornamelijk voor spelers die nog niet zoveel speelminuten konden vergaren in aanloop naar voetbalseizoen 2017-2018.

Sparta Rotterdam eindigde vorig seizoen als vijftiende in de Eredivisie en kon zo nipt de nacompetitie ontlopen. De meest bekende namen in de kern van onze noorderburen zijn: Loris Brogno (de zoon van Dante Brogno) en Mathias Pogba (de broer van Manchester United-middenvelder Paul Pogba).

Club begon het best aan de wedstrijd en dat uitte zich al na één minuut in gevaar via Dennis. De Nigeriaan brak door langs de linkerflank, maar werd voor de zestien onderuit gehaald. De vrijschop leverde echter niets op. Sparta reageerde via een kopbal van Volas, maar Hubert zag de bal overwaaien.

Na tien minuten voetballen kreeg Blauw-Zwart een strafschop na een fout op de bedrijvige Dennis. Perbet ging achter het leer staan en schoot zijn eerste in Brugse loondienst tegen de touwen (zie beelden onderaan).

Wederoptreden Diaby

Op het halfuur zorgde opnieuw Dennis voor gevaar. Hij ontfutselde het leer van zijn tegenstander, maar trof vervolgens de paal. Ook Vanlerberghe kon in de rebound niet scoren. Pech voor Club! Zo gingen we na een potige eerste helft met heel wat gele kaarten rusten met een 1-0 voorsprong voor Leko en zijn ‘B-elftal’.

Na de pauze heel wat minder animo. Al was het na 61 minuten een blij weerzien met Diaby, die intussen helemaal hersteld is van zijn blessure aan de adductoren. Luttele minuten na zijn invalbeurt stond de Franse Malinees al bijna op het scorebord, maar een verdediger van Sparta kon de 2-0 in extremis verhinderen.

Het doelpunt viel uiteindelijk aan de overkant. Het was Alhaft die de Eredivisie-club langszij schoot: 1-1. Club ging in het slot nog op zoek naar de overwinning, maar de gelijke stand bleef overeind. Bekijk hier de samenvatting. Vrijdag om 19 uur speelt Blauw-Zwart de Brugse Metten tegen Athletic Bilbao.

Matchfeiten

10′ Perbet 1-0
69′ Alhaft 1-1

Opstelling en wissels bij Club Brugge

Hubert – Cools, Engels (72′ Vanaken), Mechele (45′ Masovic), Mera (45′ Denswil), De Bock (45′ Vlietinck) – Simons, Vanlerberghe – Rotariu (72′ Vossen), Perbet (61′ Diaby), Dennis (45′ Limbombe)

Penaltygoal Perbet

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws