Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

UPDATE: ‘Deze 4 Belgische clubs kunnen Van Rhijn binnenhalen’

Ricardo van Rhijn (Club Brugge - Gent)

Club Brugge heeft op dit moment nog altijd 32 spelers in zijn A-kern. En dan tellen we Tomás Pina en Ricardo van Rhijn niet eens mee. Terwijl Pina op zoek is naar een nieuwe uitdaging in Spanje, kan Van Rhijn elders in de Jupiler Pro League aan de slag. 

Ondanks een fluwelen traptechniek was Michel Preud’homme niet onder de indruk van de verdedigende kwaliteiten van Van Rhijn. En zo verdween de ex-speler van Ajax naarmate het seizoen vorderde meer en meer op achterplan.

Voor komend seizoen wilde de rechtsachter speelgaranties op Jan Breydel, maar die kon Club hem niet geven. Met Helibelton Palacios en Dion Cools heeft Blauw-Zwart immers nog twee alternatieven achter de hand. Even stond Van Rhijn in de belangstelling van Feyenoord om de naar AS Roma vertrokken Rick Karsdorp te vervangen, maar de Rotterdamse club huurde intussen Kevin Diks van Fiorentina.

Vier Belgische clubs

Volgens Het Laatste Nieuws beschikt de speler op overschot van Club over diverse andere opties. Niet alleen in Nederland, maar ook in België zijn er meerdere clubs die Van Rhijn op de radar hebben staan. Volgens Goal zijn er slechts vier Belgische clubs die zijn salaris kunnen betalen: RSC Anderlecht, Standard, AA Gent en KRC Genk. Op dit moment lijken enkel de laatste twee op zoek naar een rechtsachter.

Al is het nog maar de vraag of Van Rhijn – die geen fan is van de manier waarop er verdedigd wordt in de Belgische competitie – elders in de Jupiler Pro League aan de slag wil gaan. Club betaalde vorige zomer 1 miljoen euro voor Van Rhijn en hoopt dat bedrag nog te recupereren.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws