Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Twee keer slecht nieuws op Jan Breydel: Club verliest galamatch én ziet speler uitvallen

Horvath - Denswil - Vormer - Poulain - De Bock - Palacios

Vrijdagavond was het Jan Breydelstadion het decor voor de Brugse Metten tegen Athletic Bilbao. Veel goeie wil bij Blauw-Zwart, maar Ivan Leko en zijn manschappen moesten het onderspit delven tegen de subtopper uit de Primera Division. 

Ivan Leko koos in de laatste match van de voorbereiding voor een experimentele opstelling (zie onderaan). De meest opvallende afwezige daarbij was Hans Vanaken. De eerste kans was voor de thuisploeg. Dennis ontfutselde de bal van zijn rechtstreekse tegenstander en kon na een een-tweetje met Vossen alleen op doel af. Doelman Herrerín wist echter wel raad met het schot van onze Nigeriaan.

In een evenwichtige eerste helft prikten de Spanjaarden geregeld tegen, maar echte grote kansen bleven uit. In de 27ste minuut een mooi moment. De Club-fans eerden Bilbao-speler Yeray Alvarez met een minuut applaus. De North Fanatics maakten zelfs een knap spandoek voor de centrale verdediger die vecht tegen teelbalkanker.

Positieve en negatieve hoofdrol voor Garcia

Vijf minuten voor de pauze was het dan toch raak. Aduriz bediende Garcia, die met een knappe volley Horvath geen kans liet. Tot overmaat van ramp zag Club even voor het rustsignaal ook nog Benoît Poulain uitvallen. Voorlopig is het nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure van onze centrale verdediger is. In de tweede helft ondernamen zowel Vossen als Refaelov al snel pogingen op zoek naar de gelijkmaker, maar de goal viel aan de overkant. Na een fout van Palacios ging de bal op de stip. Garcia ging achter de bal staan en scoorde zo zijn tweede van de avond.

Even later liet de Baskische doelpuntenmaker zich van zijn slechtste kant zien. Een aanslag op Nakamba leverde hem zowaar een rood karton op. Club ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de bal wilde er maar niet in. Eerst zag Vossen zijn goeie poging uit doel geranseld worden door Herrerín, daarna trof Denswil de paal. Zo eindigden de Brugse Metten op een 0-2 nederlaag. Komende woensdag wacht de derde voorronde van de Champions League tegen het Turkse Başakşehir. De Blauw-Zwarte aanhang maakt zich alvast zorgen.

Doelpunten

40′ Garcia 0-1
59′ Garcia 0-2

Opstelling en wissels bij Club Brugge

Horvath, De Bock (61′ Touba), Denswil, Poulain (45′ Simons), Mechele, Palacios (75′ Vlietinck), Nakamba (88′ Vanlerberghe), Vormer, Dennis (65′ Diaby), Refaelov (65′ Vanaken) en Vossen (75′ Perbet)

Opstelling en wissels bij Athletic Bilbao

Herrerin, De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga, Susaeta, Extebarria, Vesga, Muniain, Aduriz (85′ Sola) en Garcia

Gele kaarten

De Bock, Extebarria, Poulain, Laporte, Aduriz en Balenziaga

Rode kaarten

Garcia

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws