Spits die 19 keer voor Club Brugge scoorde, duikt op bij Rode Duivels zonder contract

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Voetbalseizoen 2017-2018 nadert met rasse schreden, maar heel wat spelers zoeken nog altijd naar een nieuwe uitdaging. Zij verzamelen bij Players4contract – ook wel de Rode Duivels zonder contract genoemd – en proberen in extremis een nieuwe club te scoren.

Doet de naam Dorge Kouemaha nog een belletje rinkelen? De Kameroense aanvaller was van 2009 tot 2011 actief bij Club Brugge en vond 19 keer de weg naar doel in 67 wedstrijden. Daarna kwam de bonkige spits nog uit voor clubs als FC Kaiserslautern, Eintracht Frankfurt, Gaziantepspor en Lierse. Dezer dagen duikt hij echter op bij de Rode Duivels zonder contract.

Players4contract is een initiatief dat spelersvakbond Sporta, de Belgische voetbalbond en de Pro League in 2012 opstartten, om profvoetballers zonder contract in groepsverband te laten trainen en oefenwedstrijden te laten afwerken.

De meest bekende namen in de Belgische selectie zijn ex-Bruggeling Dorge Kouemaha, Eric Matoukou (ex-KRC Genk), Yaya Soumahoro (ex-AA Gent), Ernest Nfor (ex-Kortrijk en AA Gent) en ex-Rode Duivel Gill Swerts (ex-Feyenoord en AZ).

Volledige selectie Players4Contract

Doelmannen: Davide Bochiccio en Lars Knipping

Verdedigers: Georgios Kaminiaris, Fazli Kocabas, Timothy Durwael, Eric Matoukou, Gael Kipeya en Andrei da Silva Camargo

Middenvelders: Landry Mulemo, Lou Wallaerts, Stanley Aborah, Yaya Soumahoro en Gill Swerts

Aanvallers: Ernest Nfor, Hervé Onana, Kevin Koffi, Ibrahim Somé en Dorge Kouhemaha

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws