Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Rik Verheye schuift 2 favoriete Club-spelers naar voren: “Hen vergeef ik het als ze eens wat minder zijn”

Ruud Vormer viert zijn doelpunt

De doorsnee Vlaming kent hem als Jay Vleugels uit de populaire VIER-reeks de Callboys, maar in zijn vrije tijd is acteur Rik Verheye al jaren lid van de Blauw-Zwarte familie. En de creatieve duizendpoot van Woestijnvis doet dat met volle overgave.

Bij gebrek aan betaaltelevisie volgde Verheye Club Brugge in zijn jonge jaren op de mozaïek. Met een verrekijker én vergrootglas keek hij naar dat kleine vakje rechts onderaan. Tegelijkertijd probeerde hij de sfeer te bevatten via Radio 1. Hij is zelfs zo fanatiek dat hij in de competitie evenveel kan genieten van een nederlaag van Anderlecht. Als jonge tiener kreeg hij zijn eerste abonnement, maar ook later als student aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen vervaagde de liefde voor Blauw-Zwart niet.

“Dora van der Groen, van wie ik les kreeg, was een enorme voetbalfan. Ik zie ons nog zitten in het repetitielokaal. Samen naar Champions Leaguematchen kijken… Ze gebruikte het voetbal als metafoor voor het samenspel tussen acteurs. ‘Acteren is ook een ploegsport. Je wil, net als voetballers, zo attractief mogelijk spelen, maar je moet de ander ook zijn moment gunnen'”, doet Verheye zijn verhaal in Sport/Voetbalmagazine.

Als een klein kind in de cockpit

De acteur is vooral fan van spelers die de Blauw-Zwarte mentaliteit belichamen. “Ik heb een voorkeur voor de échte ploegspelers, zij die de waarden van Club – mouwen opstropen en werken voor de ploeg – uitstralen. Zoals Ruud Vormer en Jelle Vossen, jongens die ik het vergeef als ze eens wat minder zijn omdat ze er altijd voor gaan.”

Dankzij zijn vergaarde bekendheid duikt Verheye dezer dagen geregeld op in Jan Breydel. En dat doet hij met de grote glimlach. “Ik vind het zalig om op Club rond te lopen. De jonge gasten van de marketing- en commerciële ploeg ken ik ondertussen allemaal. Ik ben daar gewoon graag. Een andere wereld dan de mijne – film, theater, tv –, maar ik vind het schitterend om achter de schermen mee te kijken. In de kleedkamer, in de spelerstunnel, tijdens de match achter de dug-out… Dan voel ik me als een klein kind die in de cockpit mag.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws