Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Politie van Lokeren neemt 2 serieuze maatregelen voor risicomatch tegen Club Brugge

Pyro (Club Brugge - Zulte Waregem)

We moeten nog even geduld uitoefenen, maar op zaterdag 29 juli is het zover. Dan werkt Club Brugge om 18 uur zijn eerste competitiewedstrijd van voetbalseizoen 2017-2018 af op Daknam. Opmerkelijk nieuwtje bij Sporting Lokeren: de politie voert met het oog op de nieuwe voetbaljaargang een perimeter in rond het Daknamstadion voor fans met een stadionverbod.

Concreet is de nieuwe perimeter van kracht voor thuiswedstrijden van Sporting Lokeren met een verhoogd risico op rellen: tegen Club Brugge, AA Gent, Waasland-Beveren, Antwerp, Beerschot, Anderlecht, Standard, Charleroi en Racing Genk. Volgens de ordediensten kennen die wedstrijden een gemiddeld of hoger risico op confrontaties tussen de rivaliserende supporterskernen.

“Er kan op dat moment gevreesd worden voor incidenten in de buurt van het Daknamstadion waar ook de buurtbewoners, horeca-uitbaters en andere betrokkenen het slachtoffer van kunnen worden”, vertelt korpschef Patrick Trienpont aan HLN. “Daarom vinden we het opportuun om het stadionverbod van fans uit te breiden naar de omgeving van het stadion.”

Niet meer met glazen gooien

Er zijn ook gevolgen voor Brugse fans die straks op eigen houtje de verplaatsing maken naar Daknam. “Supporters van de bezoekende ploeg die niet in het bezit zijn van een ticket via de combiregeling mogen zich niet binnen de afgebakende zone begeven”, klinkt het klaar en duidelijk. De controle gebeurt door zes anonieme spotters die GAS-boetes mogen uitschrijven bij een overtreding.

Naast de nieuwe perimeter voert de Lokerse politie tijdens de eerder genoemde risicomatchen ook een tijdelijk verbod in voor het schenken van drank in glas bij de cafés in de Daknamstraat, de belangrijkste toegangsweg naar het Daknamstadion. Een maatregel die ervoor moet zorgen dat incidenten zoals die tegen Hull City vermeden worden. Toen werden de Britse fans immers massaal met glazen bekogeld op straat. Het verbod is 3 uur vóór en 3 uur na de match van kracht. Opvallend: de harde kern van Lokeren mag wel nog altijd afspreken in haar vaste uitvalsbasis café De Standaard. “We hebben liever dat ze verzamelen op één vaste locatie”, besluit Trienpont.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws