Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Nú al kritiek op Ivan Leko: “Op een overdreven manier”

Ivan Leko geeft instructies (Club Brugge - AZ)

Na bijna vier jaar Michel Preud’homme aan het roer van Club Brugge, wacht Ivan Leko de lastige taak om de Luikse succescoach op te volgen bij Blauw-Zwart. Hoe dan ook zal de druk op de 39-jarige Kroaat ten opzichte van bij Sint-Truiden serieus toenemen. Nog vóór de eerste officiële match krijgt hij zelfs al de nodige kritiek te slikken. 

Na vier matchen zonder overwinning en de nederlaag in de Brugse Metten tegen Athletic Bilbao waren er al heel wat Club-fans die het spelsysteem van Leko in vraag stelden. “We zijn nog aan het zoeken naar ons beste systeem”, gaf onze coach na afloop toe. Ook de druk van buitenaf belooft groot te worden.

Zo is Jacques Sys, de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, van mening dat Leko qua gedrag langs de zijlijn niet zal moeten onderdoen voor zijn voorganger MPH. “Qua temperament past Leko zeker bij Club Brugge. Soms wil hij wel eens op een overdreven manier in de clinch gaan met scheidsrechters en zou wat meer beheersing op zijn plaats zijn, maar in de Belgische competitie staat hij wat dat betreft niet alleen.”

Sys verwacht wel dat Leko een ander soort voetbal wil brengen dan Preud’homme. “Hij wil niet afwachten maar opereren met een blok van tien spelers, aanvallen met zes, verdedigen met tien. Nu moet Ivan Leko het bij Club Brugge nog allemaal omzetten. En tonen dat hij voor een trainersjob aan de top voldoende bagage heeft.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws