Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Nog één groot nadeel aan het systeem, maar Club Brugge kan tijdens deze topper op de videoref rekenen

Jelle Vossen applaus (Club Brugge - AZ)

Voetbalseizoen 2017-2018 nadert met rasse schreden, maar eerst staat er voor Club Brugge nog de belangrijke heenmatch in de derde voorronde van de Champions League tegen Başakşehir op het programma. In de Jupiler Pro League mogen we ons alvast verwachten aan een primeur. 

Vorig seizoen waren er al testen met een video assistant referee (VAR), maar vanaf de huidige voetbaljaargang zal die ook effectief kunnen ingrijpen. Al is er volgens HLN nog één serieus nadeel aan het systeem. “De videoref kan geen buitenspellijn tekenen, zo blijkt. Navraag leert dat dat ook niet moét, volgens de richtlijnen van de FIFA. De reden? Er bestaat nog geen 100% betrouwbare technologie om dat wel te doen. De buitenspellijnen die de kijker op televisie ziet, zijn handmatig getrokken door de sportzenders en dus niet accuraat genoeg voor de videoref om zich op te baseren”, klinkt het in de krant.

Al maken ze zich bij het Referee Department sterk dat de vele camera’s aan de zijlijnen voldoende zicht moeten geven op de buitenspelfases. “Dit hoort bij de testfase. Pas als we een ‘spider cam’ kunnen gebruiken die van bovenaf filmt en altijd op de hoogte van de laatste verdediger blijft, zullen we 100% zeker zijn. Maar dat kost te veel geld. Nu blijft er een kleine foutenmarge. Enkel als de videoref honderd procent zeker is dat de scheidsrechter een fout begaan heeft, grijpt hij in.” Tijdens de eerste acht speeldagen zullen tien wedstrijden kunnen genieten van de videoref. In het geval van Club Brugge gaat het om de uitmatch tegen Zulte Waregem op vrijdag 11 augustus.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws