Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert over transferkansen Izquierdo, Engels en Denswil: “Voor hem kan officialisering snel gebeuren”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge was deze zomer al erg actief op de transfermarkt, maar er staat nog heel wat te gebeuren bij de Belgische vicekampioen. Zo zal Blauw-Zwart enerzijds zijn kern nog uitdunnen en anderzijds nog versterking binnenhalen. Vincent Mannaert legt uit. 

Eerst en vooral is er Bjorn Engels die graag een stap hogerop zou zetten, maar waarbij de interesse momenteel niet al te concreet is. “Bjorn is begonnen aan het seizoen met een individueel programma. Hij was nog niet helemaal fit door zijn blessure van vorig seizoen. Daardoor duurde het langer vooraleer hij collectief kon trainen”, vertelt onze algemeen manager in VISTA!.

“Intussen is Bjorn volledig geïntegreerd in het team”, gaat Mannaert verder. “Hij heeft het ook goed gedaan tegen Lokeren en zolang hij een speler van Club is, verwachten we 100% focus van hem. Leko heeft daar ook duidelijk op gehamerd en de laatste weken heeft Bjorn de juiste focus getoond. Dus wat dat betreft moet hij nu geen knop meer omdraaien.”

We gaan in de richting van een transfer

Toch houdt Club rekening met een vertrek van Engels, evenals Denswil. “Het kan dat ze allebei nog vertrekken. In dat geval moeten we minstens twee nieuwe centrale verdedigers halen. Maar Bjorn en Stefano hebben nog een langlopende overeenkomst en wat ons betreft hoeven ze absoluut niet weg. Beide spelers kunnen zowel met drie als vier achteraan een hoog niveau halen.”

“Of het klopt dat de interesse in Denswil het meest concreet is? Er was een delegatie van Hamburg in Brugge tegen Başakşehir. Er zijn dus ook contacten, maar er is nog niets geofficialiseerd. Maar nogmaals: wat mij betreft kunnen ze perfect nog een jaar bij Club spelen. Ik had liever dat de mercato tot 31 juli duurde in plaats van 31 augustus, maar het is nu eenmaal zo.” Tot slot nog wat uitleg over de eventuele droomtransfer van José Izquierdo. “De interesse in hem is concreter dan die in Stefano en Bjorn. Daar gaan we al meer in de richting van een transfer. Het zou snel kunnen gebeuren. Alleszins sneller dan bij Stefano en Bjorn”, besluit Mannaert.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws