Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert doet straffe onthulling over Vormer: “Niet normaal”

Denswil en Vormer (Westkapelle - Club Brugge)

Ruud Vormer streek eind 2014 als een nobele onbekende neer bij Club Brugge. Intussen ligt de Nederlandse middenvelder onder contract tot 2020 en is de kans groot dat hij straks de aanvoerdersband definitief overneemt van Timmy Simons. Een gevolg van de Blauw-Zwarte waarden die de publiekslieveling belichaamt…

Vormer is sinds zijn komst op Jan Breydel uitgegroeid tot een onbetwistbare titularis, maar Vincent Mannaert geeft in gesprek met Puskas toe dat Blauw-Zwart hem niet meteen als basisspeler zag. “Wij wilden hem graag, maar dan als versterking in de breedte. Niet als basisspeler. We spraken af in een hotel op de dag van de transferdeadline. Die jongen straalde goesting uit, niet normaal. Wanneer kan ik beginnen, vroeg hij enthousiast. In geen tijd werd hij een sterkhouder. Zo’n spelers moet je hebben”, doet onze CEO zijn verhaal.

Mannaert heeft echter ook het omgekeerde scenario al meermaals meegemaakt. “Ik heb al tegenover spelers gezeten waarvan ik dacht: man, doe je het wel graag? Interesseert het je überhaupt voor welke ploeg je volgend seizoen speelt? Ik heb al spelers voor mij gehad met een uitstekend scoutingsrapport die klaar waren om te tekenen, maar er ongeïnteresseerd bij zaten. Voor mij hield het daar en dan op.”

“Voetbal is een groepssport, met je attitude begeester of besmet je mekaar. Een kleedkamer die niet positief is, dat is nooit een winnende kleedkamer. Toen ik pas in Brugge aankwam, zat er veel talent in de kleedkamer: Vadis, Donk, Dirar, Vargas, Perisic, Lestienne… Maar er zat geen groepsdynamiek in. Het voetbal was soms fantastisch, maar de inzet was soms niet om aan te zien”, besluit onze algemeen manager.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws