Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko weet op welke positie hij polyvalente Vanlerberghe wil uitspelen

Jordi Vanlerberghe en Ivan Leko

Quasi elke Belgische topclub wilde hem, maar Jordi Vanlerberghe moest niet lang nadenken toen Club Brugge bij hem aanklopte. “AA Gent had een akkoord met KV Mechelen, maar het was gewoon een ploeg waar ik niet naar toe wou”, klinkt het klaar en duidelijk bij de gewezen speler van Malinwa.

Uitspraken waarmee Vanlerberghe zich meteen populair maakt bij de Brugse aanhang. “Ik heb respect voor AA Gent, maar als je op mijn tiende vroeg voor welke ploeg ik in België graag wou spelen, was dat Club Brugge. Ik kan die voorkeur moeilijk verklaren, maar Club is de topploeg die qua passie, vuur en supporters het meest aansluit bij KV Mechelen”, vertelt de 21-jarige speler.

Vanlerberghe bekroonde zijn debuut met een goal tegen VV Westkapelle, maar heeft nog wat tijd nodig om zich helemaal aan te passen. “Het is allemaal nog een beetje wennen, want 14 jaar in Mechelen gooi je niet meteen weg. Logischerwijs is er een aanpassing nodig, maar het verschil tussen Club en Mechelen is toch wel groter dan verwacht. Alles rond de ploeg is beter georganiseerd – zonder kritiek te geven op Mechelen. Ik heb wel nog wat tijd nodig om het tempo volledig op te pikken. Vooral op training merk je dat de snelheid van uitvoering en de intensiteit enorm hoger liggen.”

De Brugse zomeraanwinst werd in het verleden vooral als centrale verdediger uitgespeeld, maar kan ook als defensieve of centrale middenvelder uit de voeten. Ivan Leko lijkt hem graag wat hoger op het veld te zien opdraven. “Tijdens de oefenwedstrijden en op training speelde ik als middenvelder, een soort nummer 8. Dus volgens mij ziet de coach mij daar spelen. Ik pik veel op van spelers als Lior Refaelov, Ruud Vormer en Hans Vanaken – zij die spelen op mijn positie, dus”, besluit Vanlerberghe in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws