Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko oordeelt over erfenis Preud’homme: “Dat vind ik geen nadeel”

Ivan Leko met fluitje

Ivan Leko kende geen droomdebuut als hoofdtrainer van Club Brugge. Woensdag gaf zijn ploeg tegen Istanbul Basaksehir een gedroomde 2-0-voorsprong nog weg en speelde uiteindelijk 3-3 gelijk. Vooral de defensie maakte daarbij een onzekere indruk en de coach beseft dat er nog veel werk aan de winkel is.

“We moeten er zo snel mogelijk lessen uit trekken. Het waren evenwel niet alleen de individuele fouten achterin. Hoger viel ook de pressing weg. Bovendien is het door het ontbreken van Poulain een jonge en onervaren defensie. Dan zou je zekerheid kunnen inbouwen en zelfs afstappen van een driemansdefensie. Maar we willen nu eenmaal dominant voetballen met veel druk naar voor. En dat is een bewuste keuze, ja”, verklaart Leko in Het Nieuwsblad.

De Kroaat beseft dan ook dat hij tijd nodig heeft. “Bij STVV ben ik begonnen op 0. Met 17 nieuwe spelers. Het is logisch dat het zoeken was, dat ik tijd nodig had om een collectief te smeden. Of ik hier zoveel tijd krijg, weet ik niet.”

Bij Club is er bovendien nog de erfenis van vier jaar Michel Preud’homme waar Leko tegen moet vechten. “Dat deze groep afgelopen jaar heel strak de schema’s van Preud’homme zijn ingepompt – looplijnen en zo -, waardoor het risico dat het moeilijk veranderen is, vind ik geen nadeel. Integendeel. Automatismen inbrengen is een kwaliteit. En ik leg alles uit hoe ik het zie.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws