Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko laat niet met zich sollen en zet Club-speler op zijn plaats: “Voetbal is ook discipline”

Limbombe, De Bock en Dennis (Westkapelle - Club Brugge)

Club Brugge heeft voor de vierde keer op rij niet kunnen winnen in zijn voorbereiding. In de laatste match in aanloop naar het nieuwe seizoen ging Blauw-Zwart met 0-2 onderuit tegen Athletic Bilbao. De manschappen van Ivan Leko werden beter naarmate de wedstrijd vorderde, maar vergaten om hun kansen af te werken. 

Eén van de opvallende afwezigen in de selectie voor de match tegen Bilbao was Anthony Limbombe. De 23-jarige flankaanvaller liet immers al mooie dingen zien tijdens deze voorbereiding. “We zijn één ploeg en niemand staat erboven”, verduidelijkt Ivan Leko op de officiële website. “Ik zie wat er op training en tijdens de match gebeurt.”

“Dit zijn gewoon de beste achttien namen op het blad, maar dat betekent niets naar volgende week toe. Limbombe bijvoorbeeld is een sterke speler met een actie, maar voetbal is ook discipline met bal en zonder bal.” Mogelijk verwijst onze coach hierbij naar de defensieve taak die zijn vleugelspits hoort op te knappen. Eerder was ook Michel Preud’homme niet altijd even tevreden over het verdedigende werk van Limbombe.

Leko benadrukt tot slot dat hij veel belang hecht aan de groepsgeest. “Er moet de wil zijn om beter te worden en de wil om lid te zijn van één ploeg. Een speler moet tot de laatste seconde knokken voor de ploeg, dan pas volgt de individuele kwaliteit. Limbombe heeft zijn kwaliteiten en zal zeker nog zijn matchen spelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws