Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko houdt voet bij stuk: “Zo speelde Club vorig seizoen zijn beste matchen”

Ivan Leko en Rudi Cossey

Na de partij tegen Istanbul Basaksehir rezen wat twijfels bij de tactische aanpak van Ivan Leko. Vooral de driemansverdediging maakte een onzekere indruk, waardoor velen opperden dat het misschien beter zou zijn om voorlopig terug te schakelen naar een verdediging met vier. Maar Leko houdt koppig voet bij stuk.

“De kwestie van welk systeem we spelen is belangrijk, maar ook niet zo belangrijk. Voor mij is het belangrijkste de manier van voetballen. De spelers moeten weten wat ze moeten doen met bal en zonder bal. Het is een kwestie van evenwicht. Of je nu met drie centrale verdedigers speelt of twee – of één of vier – dat hangt af van wat je in je ploeg hebt”, geeft de trainer aan.

“Vorig seizoen heeft Club Brugge misschien wel zijn beste matchen van het seizoen gespeeld met drie achterin. 0-3 op Standard, dat was topvoetbal. Ook in Porto voor de Champions League speelden ze topvoetbal. Ook in de laatste en belangrijkste wedstrijd van vorig seizoen, tegen Gent: 2-1 gewonnen met drie verdedigers. Het is geen kwestie van systeem. Als je onze tegendoelpunten bekijkt, lag het ook niet aan een slechte organisatie. Een paar spelers hadden gewoon geen geluk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws