Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko antwoordt op kritiek: “Begreep perfect dat veel mensen zo dachten”

Jordi Vanlerberghe en Ivan Leko

Vlak voor het begin van de voorbereiding werd Ivan Leko aangesteld als trainer van Club Brugge. De 39-jarige Kroaat kwam verrassend over van Sint-Truiden en daar werden aanvankelijk de nodige vragen bij gesteld. Vooral zijn jonge leeftijd deed de wenkbrauwen fronsen.

“En ik was nog maar drie jaar trainer. Ik begreep perfect dat veel mensen zo dachten. Maar anderzijds zat ik al van mijn zeventiende in het profvoetbal, dat maakte al 22 jaar”, antwoordt Leko echter in Het Nieuwsblad.

“Het is ook een tendens: je ziet in veel Europese topclubs jonge trainers. De Coach van het Jaar in Duitsland dit seizoen was pas 29 jaar (Julian Nagelsmann, Hoffenheim, nvdr.). Het gaat om je kwaliteiten. Ik geloof nog steeds dat ik het als trainer verder zal schoppen dan als speler. Ik zei dat al zeven, acht jaar geleden. Omdat ik al als speler liep te denken: Waarom spelen we zo en niet zo?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws