Kiest Ivan Leko straks voor deze typeploeg?

Sport Voetbalmagazine voorspelt de basiself van Club Brugge

Voetbalseizoen 2017-2018 nadert met rasse schreden. Op zaterdag 29 juli om 18 uur is er immers de eerste competitiewedstrijd van Club Brugge tegen Sporting Lokeren. Voor de echte fans is het nu al uitkijken naar de basiself die Ivan Leko straks laat opdraven wanneer het om de knikkers gaat. 

Blauw-Zwart haalde deze zomer niet alleen een nieuwe trainer in huis, maar ook acht nieuwe aanwinsten. Toch hoeft dat volgens Sport/Voetbalmagazine niet te betekenen dat de nieuwkomers bij het begin van het nieuwe seizoen al meteen op een basisplaats kunnen rekenen. Geen geheel onterechte denkwijze, want Vincent Mannaert gaf eerder al aan dat enkel van Perbet, Nakamba en Mera verwacht wordt dat ze er meteen zullen staan.

“Omdat Engels en Denswil – die graag een stap hogerop willen – er nog zijn, én omdat Mechele is teruggekeerd van een uitleenbeurt onder de nieuwe coach is de concurrentie centraal achterin groter dan ooit. Want ook Mera en Masovic streken neer op Jan Breydel. Op rechts, waar Van Rhijn op weg is naar de uitgang, ligt Cools in balans met Palacios en op links De Bock met Touba. Vóór de verdediging is het uitkijken wie Simons uit de ploeg kan houden (in wat aangekondigd werd als het jaar van de aflossing). Claudemir? Of kan de Zimbabwaan Nakamba daarvoor al meteen de vereiste persoonlijkheid en kwaliteit laten zien?”

“In een offensieve driehoek hoort in elk geval een 6 met voldoende defensieve kwaliteiten. Al zijn Vormer en Vanaken mannen die ook wel hun meters maken. Dat geldt evenzeer voor Vanlerberghe, die een alternatief is voor de drie posities centraal op het middenveld. Voorin is Izquierdo er nog altijd, hoewel die tegen het sluiten van de transferperiode zo goed als zeker zal vertrekken. En: Refaelov, spelmaker vanop rechts, is terug fit. In de spits is Wesley nog een hele tijd onbeschikbaar wegens ziekte (meningitis, nvdr). Naast Vossen werd met Perbet een tweede centrumaanvaller met een groot scorend vermogen aangetrokken. Dennis en Acolatse zijn snelle aanvallers met groeipotentieel”, klinkt het in het weekblad.

Typeploeg Club Brugge volgens Sport/Voetbalmagazine 

Sport Voetbalmagazine voorspelt typeploeg van Club Brugge
© Foto Sport/Voetbalmagazine woensdag 12 juli 2017

Laatste Nieuws

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...