Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Kiest Ivan Leko straks voor deze typeploeg?

Sport Voetbalmagazine voorspelt de basiself van Club Brugge

Voetbalseizoen 2017-2018 nadert met rasse schreden. Op zaterdag 29 juli om 18 uur is er immers de eerste competitiewedstrijd van Club Brugge tegen Sporting Lokeren. Voor de echte fans is het nu al uitkijken naar de basiself die Ivan Leko straks laat opdraven wanneer het om de knikkers gaat. 

Blauw-Zwart haalde deze zomer niet alleen een nieuwe trainer in huis, maar ook acht nieuwe aanwinsten. Toch hoeft dat volgens Sport/Voetbalmagazine niet te betekenen dat de nieuwkomers bij het begin van het nieuwe seizoen al meteen op een basisplaats kunnen rekenen. Geen geheel onterechte denkwijze, want Vincent Mannaert gaf eerder al aan dat enkel van Perbet, Nakamba en Mera verwacht wordt dat ze er meteen zullen staan.

“Omdat Engels en Denswil – die graag een stap hogerop willen – er nog zijn, én omdat Mechele is teruggekeerd van een uitleenbeurt onder de nieuwe coach is de concurrentie centraal achterin groter dan ooit. Want ook Mera en Masovic streken neer op Jan Breydel. Op rechts, waar Van Rhijn op weg is naar de uitgang, ligt Cools in balans met Palacios en op links De Bock met Touba. Vóór de verdediging is het uitkijken wie Simons uit de ploeg kan houden (in wat aangekondigd werd als het jaar van de aflossing). Claudemir? Of kan de Zimbabwaan Nakamba daarvoor al meteen de vereiste persoonlijkheid en kwaliteit laten zien?”

“In een offensieve driehoek hoort in elk geval een 6 met voldoende defensieve kwaliteiten. Al zijn Vormer en Vanaken mannen die ook wel hun meters maken. Dat geldt evenzeer voor Vanlerberghe, die een alternatief is voor de drie posities centraal op het middenveld. Voorin is Izquierdo er nog altijd, hoewel die tegen het sluiten van de transferperiode zo goed als zeker zal vertrekken. En: Refaelov, spelmaker vanop rechts, is terug fit. In de spits is Wesley nog een hele tijd onbeschikbaar wegens ziekte (meningitis, nvdr). Naast Vossen werd met Perbet een tweede centrumaanvaller met een groot scorend vermogen aangetrokken. Dennis en Acolatse zijn snelle aanvallers met groeipotentieel”, klinkt het in het weekblad.

Typeploeg Club Brugge volgens Sport/Voetbalmagazine 

Sport Voetbalmagazine voorspelt typeploeg van Club Brugge
© Foto Sport/Voetbalmagazine woensdag 12 juli 2017

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws