Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Je zou het misschien niet altijd zeggen, maar Hans is een echte winnaar! Soms zelfs tot tranen toe”

Hans Vanaken (Club Brugge - Anderlecht)

Onder meer dankzij uitstekende Play-Offs slaagde Hans Vanaken erin om in zijn eerste seizoen bij Club Brugge meteen de titel te pakken. Afgelopen seizoen voetbalde de 24-jarige middenvelder met ups & downs en rolde er hier en daar al eens kritiek vanuit de tribunes op Jan Breydel. Maar wie denkt dat het Vanaken allemaal niet kan schelen, heeft een verkeerd beeld van hem. 

Naast het veld is hij de rust zelve, maar tussen de lijnen durft het potje al eens over te koken bij Vanaken. Getuige daarvan zijn soms heftige discussies met de scheidsrechters. “Je zou het misschien niet altijd zeggen, maar Hans is een echte winnaar op het veld!”, getuigt vader Vital in Het Belang van Limburg.

“Als kind al kon hij een nederlaag niet altijd juist plaatsen. Soms zelfs tot tranen toe. Bij voetbal ging dat nog, maar bij tennis… We hebben hem toch een keer of twee, drie van het veld gehaald. Als Hans voelde dat hij niet kon winnen, dan begon hij vervelend te doen. Maar als je hem kent naast het veld, dan kan je je dat niet voorstellen.”

Vieren tussen de Anderlecht-fans

Eens de Limburgse middenvelder het terrein verlaat, kan niets of niemand hem uit zijn lood slaan. “Ik denk niet dat Hans in zijn carrière ooit één minuut slaap gelaten heeft. Dat is de aard van het beestje. Ik denk bijvoorbeeld niet dat hij voor een match ooit zenuwachtig is. Wij zien het alleszins niet aan hem”, vertelt Vital Vanaken.

Al was er één moment in zijn carrière waarop Hans even leek te twijfelen. “Toen hij van Lommel naar Lokeren ging, heeft hij één keer aan mij gevraagd of het niet te hoog gegrepen was. Ik heb hem gezegd dat ik het ook niet wist, maar het zou belachelijk zijn om hem dat af te raden. Voor hem was dat een jongensdroom. Hij ging ook naar daar met het idee: als ik in mijn eerste jaar tien keer mag meedoen en ik stamp er twee binnen, is het al goed. Die twee goals waren er al in zijn eerste match, op Anderlecht dan nog. Wij zaten toen ook in het stadion, tussen de Anderlecht-fans. In de tweede helft zijn we toch elders gaan zitten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws