Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Izquierdo ziet zijn ploegmakkers ook ‘moeilijke oefenmatch’ tot een goed einde brengen

Izquierdo ziet zijn ploegmakkers ook 'moeilijke oefenmatch' tot een goed einde brengen

Woensdagavond stond er voor Club Brugge een eerste oefenmatch op het programma in het Nederlandse Garderen. Op de terreinen van de Veluwe Boys wachtte Blauw-Zwart een eerste echte test tegen FC Oleksandria. De Oekraïense eersteklasser eindigde vorig seizoen immers op de vijfde stek en treedt straks in de derde voorronde van de Europa League aan. 

Waar Ivan Leko tegen kleinere ploegen VV Westkapelle (eersteprovincialer, 0-9), KSV Oudenaarde (Eerste Amateurklasse, 0-6) en Torhout KM (Tweede Amateurklasse, 0-2) zijn volledige elftal aan de rust wisselde, liet hij deze keer heel wat jongens een uur opdraven. In de eerste helft koos de 39-jarige Kroaat voor de volgende 11 namen: Horvath – Palacios, Poulain, Denswil, De Bock – Simons, Vormer, Vanaken – Acolatse, Vossen en Dennis.

Oleksandria schoot het best uit de startblokken, maar slaagde er ondanks enkele hoekschoppen niet in om Horvath te bedreigen. Aan de overkant was het na 19 minuten voetballen wél raak: zomeraanwinst Dennis trapte op aangeven van Vormer het openingsdoelpunt tegen de touwen.

Terwijl Vossen eerst nog twee kansen de nek omwrong, toonde hij iets voorbij het halfuur toch weer zijn neus voor goals. Dennis schoot op de doelman, maar de Limburgse spits was goed gevolgd om de 0-2 ruststand binnen te tikken. Izquierdo, die bij de groep aansluit na interlandverplichtingen, zag vanop de zijlijn dat het goed was.

Leko geeft zijn manschappen nog wat extra richtlijnen tijdens de rust

Izquierdo slaat tijdens de pauze een babbeltje met Vincent Mannaert

HT: 0-2 @joseizquierdo7 is toegekomen op #OleClu na zijn interlandverplichtingen en zag Club tweemaal scoren 🙌

Een bericht gedeeld door Club Brugge (@clubbrugge) op

Na 45 minuten voetballen bleven Acolatse en Horvath in de kleedkamer. Vlietinck en Hubert waren hun vervangers. Een goeie tien minuten na de pauze diepte Club de score verder uit. Oleksandria kreeg een vrijschop van Vormer niet goed weggewerkt, met een owngoal tot gevolg.

Op het uur voerde Leko een resem wissels door: Dennis, De Bock, Denswil, Vanaken, Vossen, Vormer, Simons, Palacios en Poulain gingen eruit voor Touba, Masovic, Mechele, Cools, Claudemir, Vanlerberghe, Nakamba, Perbet en Limbombe. Meteen goed voor het debuut van zowel ex-Vitesse-speler Nakamba als ex-Gentenaar Perbet.

Laatstgenoemde speelde overigens met het voorlopige rugnummer 99, wat in een latere fase nog zal veranderen. Na de vele wissels bloedde de match een beetje dood, al viel er hier en daar nog een potige overtreding te noteren. Een honderdtal meegereisde Club-fans zagen zo een kansarme tweede helft eindigen in een verdiende 0-3 overwinning voor Blauw-Zwart. Zaterdag neemt Club het op tegen het Waasland-Beveren van ex-assistent-coach Philippe Clement.

Matchfeiten

0-1 Dennis 19′
0-2 Vossen 33′
0-3 Owngoal 58′

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws