Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gooit Club Brugge reddingsboei uit voor Maxime Lestienne?

Maxime Lestienne (Club Brugge)

Maxime Lestienne maakte van 2010 tot 2014 het mooie weer bij Club Brugge, wat hem een lucratieve transfer naar het Qatarese Al-Arabi opleverde. Tijdens zijn uitleenbeurten aan Genoa en PSV kon hij echter nooit helemaal overtuigen. Toen vervolgens zijn moeder en vader op enkele maanden tijd overleden, was dat logischerwijs een enorme klap voor de flankspeler. Rubin Kazan nam hem van Al-Arabi over, maar in Rusland kwam hij vooral met negatieve verhalen over privé- en alcoholproblemen in de pers.

Met slechts 615 speelminuten en 3 goals op de teller heeft Lestienne de verwachtingen niet kunnen inlossen bij Rubin Kazan en mag hij dan ook beschikken. Het Russische Sport meldt dat de nieuwe trainer Kurban Berdiyev deze zomer afscheid wil nemen van een resem dure buitenlanders. Naast onze gewezen vleugelspits staan ook Alex Song, Carlos Zambrano en Sergio Sanchez op dat lijstje.

Met het verwachte vertrek van José Izquierdo en de bijhorende miljoenen die er dan binnenstromen, kan Club voor zijn opvolger dus aankloppen bij Rubin Kazan. Blauw-Zwart ontving in 2014 nog tien miljoen euro voor Lestienne, maar intussen is zijn marktwaarde aanzienlijk gedaald.

Opnieuw stabiliteit in België?

Lestienne voedde begin dit jaar nog de geruchten over een terugkeer naar de Jupiler Pro League door een villa in het West-Vlaamse Moorslede te kopen. Begin juni stapte hij dan weer in het huwelijksbootje met Kiara Vanlerberghe.

Anderzijds heeft Club met Anthony Limbombe en Emmanuel Dennis – die in de oefenpartijen op de linkerflank wordt uitgespeeld door Ivan Leko – al twee alternatieven achter de hand. Vooral de komst van een centrale middenvelder staat momenteel hoog op de verlanglijst van Blauw-Zwart.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws