Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gewezen publiekslieveling wil terugkeren: “Zou mooi zijn om mijn carrière af te sluiten in Brugge”

Bruges Till I Die

Timmy Simons mag zich ook op zijn 40ste nog altijd een speler van Club Brugge noemen. Het inspireert niemand minder dan Andrés Mendoza om te hengelen naar een soortgelijk avontuur. De 39-jarige Peruviaan kwam in zijn carrière voor meer dan tien clubs uit, maar bleef nergens zo lang plakken als op Jan Breydel. Van 2000 tot 2004 vond hij 54 keer de weg naar doel in 129 wedstrijden. Geheel in zijn gekende stijl, love him or hate him.

Soms zag je hem 90 minuten niet, maar dan uit het niets stond Mendoza in de extra tijd toch plots op het scorebord. Zijn goal met buitenkantje links tegen AC Milan en de bijhorende 0-1 overwinning op San Siro uit 2003 spreken ook veertien jaar later nog tot de verbeelding.

Sport/Voetbalmagazine zocht onze ex-aanvaller op, die duidelijk nog altijd geen haar veranderd is. “Zie je dit? Ik heb niks van vet. Ik ben nog steeds scherp. Liefst wil ik blijven voetballen. Mooi zou zijn om mijn carrière in Brugge af te sluiten, zoals Simons. Als hij dat kan, dan ik zeker. Donkere jongens zijn van nature sterker. Ik heb binnenkort een afspraak met Vincent Mannaert. Ik zal het eens vragen. Ze hoeven niet bang te zijn. Ik onderhoud mijn conditie bij Cristal, mijn eerste club”, grapt Mendoza.

Eeuwig dankbaar

Omdat de spits beseft dat zijn dagen als profvoetballer geteld zijn, denkt hij na over zijn toekomst. “Trainer word ik niet, dat strookt niet met mijn persoonlijkheid. Maar met de jeugd werken lijkt me wel wat.” Zo zou hij graag een voetbalschool oprichten en samenwerken met Club. “Uit dankbaarheid, omdat ze voor mij de poorten van Europa hebben geopend. Uiteraard wil ik van hen ook wat hulp, om de boel wat te organiseren”, klinkt het vol ambitie.

Mendoza is immers niet vergeten wat Club voor zijn carrière betekend heeft. “Club, dat was echt mijn ploeg. En België mijn land. Snelheid en kracht heb ik altijd gehad, techniek is me aangeleerd, maar hier ben ik taakgerichter geworden. Niet vergeten: ik was nog jong en speels. Daarvoor moet ik jullie altijd dankbaar zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws