Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse werpt zijn licht op aanvallers bij Club Brugge: “Het grootste vraagteken bij Leko”

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

Zelden was de aanvallende weelde bij Club Brugge zo groot als dit seizoen. Met Jelle Vossen, Jérémy Perbet, Abdoulay Diaby, Wesley Moraes, Emmanuel Dennis en Carlos Strandberg lopen er maar liefst zes centrumspitsen rond in de kern van Blauw-Zwart. Dennis draaft meestal vanop de linkerkant op en Strandberg zal wellicht nog uitgeleend worden, maar de concurrentie voorin is hoe dan ook harder dan ooit.

Tegen Athletic Bilbao koos Leko voor een 3-4-3 systeem, met Vossen diep in de spits. Als de 39-jarige Kroaat beslist om een systeem met één aanvaller door te trekken, zullen er mínstens drie centrumspitsen op de bank belanden. Marc Degryse vraagt zich dan ook luidop af hoe de Brugse coach straks zijn pionnen zal schikken.

“De komst van Perbet was onverwacht”, oordeelt de analist bij PlaySports. “Qua speelstijl is hij vergelijkbaar met Jelle Vossen, dus de veldbezetting wordt het grootste vraagteken. Komen ze met twee spitsen aan de aftrap? En wie krijgt er dan de voorkeur? Ze lijken mij niet geschikt om samen in de basis te staan. Het wordt dus één van die twee in combinatie met Diaby of Wesley. Afhankelijk van de tegenstander zal Leko voor een andere spits kiezen.”

Ook op de flank heeft Blauw-Zwart heel wat opties, al verliest het met José Izquierdo wellicht nog zijn absolute smaakmaker. “Izquierdo heeft aangegeven te willen vertrekken, als hij de club nog verlaat is dat een aderlating en zal er naar een sterke vervanger gezocht moeten worden, Refaelov lijkt weer op weg naar z’n beste niveau, en Rotariu toonde afgelopen seizoen al mooie dingen. Aanwinst Dennis liet al een gretige indruk en Limbombe loopt er ook nog rond. Als Vanaken komend seizoen ook nog eens progressie toont, kan Club Brugge mooie dingen laten zien.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws