Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse bijzonder scherp voor twee Club-spelers: “Waarom speelde hij niet?”

Marc Degryse (analist)

Het gelijkspel tegen Istanbul Basaksehir zindert nog altijd na bij Club Brugge, en dan vooral de zwakke prestatie in de tweede helft. Vooral de verdediging viel daarin door de mand. Marc Degryse is bijzonder scherp voor twee spelers.

“Mechele had het moeilijk om de bal bij te houden. Dat was in het verleden al een probleem bij hem en dat is niet veranderd. Ik had de indruk dat hij ook in de duels begon te twijfelen. Voor mij is hij een groot vraagteken. Leko had hem bij STVV, maar dat is nog wat anders dan Club Brugge”, oordeelt de analist in Het Laatste Nieuws.

“Engels had niet veel gespeeld in de voorbereiding en moest als depanneur optreden. Hij had het soms moeilijk om positie te kiezen. Engels gaf eerder al aan dat hij liever in een viermansverdediging speelt en dat kon je ook zien: hij stapt niet altijd goed uit en dan speel je niet met drie op één lijn. Zo konden de Turken de tweede en derde tegengoal scoren. Mechele en Engels zijn niet goed genoeg om op dit niveau te verdedigen zoals het hoort.”

De keuze van Leko voor Mechele en Engels vond Degryse dan ook vreemd. “Leko heeft achterin door de blessure van Poulain niet veel overschot, maar hij had wel Simons op de bank zitten. Die is toch beter dan Mechele. Hij kon met zijn ervaring die positie perfect invullen. Dan vraag ik me toch af waarom Leko Simons er nog bij nam.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws