Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Daarom wees Sterchele voorstellen van Standard en Anderlecht af’

François Sterchele (Club Brugge)

Op 19 juli was het tien jaar geleden dat François Sterchele bij Club Brugge neerstreek. De betreurde topschutter veroverde in zijn eerste seizoen meteen de harten van de Brugse fans, tot een verkeersongeval op 8 mei 2008 een veel te vroeg einde aan zijn leven maakte.

Niet alleen zijn goals en zijn warme persoonlijkheid deed Club vallen voor Sterchele, ook het feit dat hij Standard en Anderlecht afwees om in Jan Breydel aan de slag te gaan, hoorden de supporters graag. Met de Rouches had Sterchele al heel snel een akkoord dat ook op papier gezet werd, weet La Capitale. Standard wachtte echter te lang om een akkoord te vinden met Germinal Beerschot, waardoor Sterchele afzag van de transfer.

Anderlecht had dan weer als eerste een akkoord met GBA en Sterchele ging ook praten met hen. Hun eerste contractvoorstel bleef echter ruim onder verwachtingen, waardoor zij al snel definitief afgedaan hadden. “Hij wilde niet meer horen praten over Anderlecht”, herinnert zijn manager Yuri Selak zich. Ook buitenlandse clubs als Derby County en Heerenveen kwamen nog op de proppen, maar de keuze van Sterchele voor Club was gemaakt.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws