Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Daarom staan Touba, Teunckens, Vlietinck en Cools niet op de Europese A-lijst van Club Brugge

Ahmed Touba (Club Brugge - Anderlecht)

Het nieuwe voetbalseizoen is in aantocht, maar voor Club Brugge staat er eerst nog de levensbelangrijke wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League op het programma. Woensdagavond om 21 uur is het Jan Breydelstadion immers het decor voor de heenmatch tegen Istanbul Başakşehir.

Opvallend daarbij is dat Club zowel José Izquierdo als Bjorn Engels op zijn Europese lijst liet opnemen. Beide spelers azen op een transfer en waren volgens Ivan Leko de voorbije weken niet 100% met hun hoofd bij Blauw-Zwart. Toch is het niet uitgesloten dat zij woensdag in actie komen tegen de Turkse vicekampioen.

Ludovic Butelle, Ricardo van Rhijn, Tomás Pina, Erhan Masovic, Carlos Strandberg, Riley McGree en Elton Acolatse behoren niét tot de Europese lijst van 23 namen. Een bewuste keuze van Club. Maar ook Ahmed Touba, Jens Teunckens, Thibault Vlietinck en Dion Cools zijn opmerkelijke afwezigen. In hun geval liggen de zaken evenwel anders.

Spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1996 moeten namelijk niet geregistreerd worden, op voorwaarde dat ze de voorbije twee jaren al voor de desbetreffende club uitkwamen. Meteen de reden waarom het genoemde viertal zo goed als zeker op de B-lijst prijkt en Leko dus wel gewoon een beroep op hen kan doen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws