Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club mag dromen van de titel: “Dat zag je 12 maanden geleden niet van Anderlecht”

Elton Acolatse (KSV Oudenaarde - Club Brugge)

Club Brugge begint straks aan de competitie met een nieuwe trainer en negen nieuwe spelers en dat zorgt bij veel waarnemers voor twijfel. Pessimisme zelfs, want een aantal media plaatsten Club in hun pronostiek slechts op de vierde plaats. Maar niet iedereen deelt dat slechte voorgevoel.

Volgens Stephan Keygnaert mag Club immers dromen. “Alles nieuw, tot zelfs de (mooie) trainingspolo’s. Club speelde een heerlijk kwartier tegen AZ, een goede tweede helft tegen Bilbao, en een sterk eerste halfuur tegen Basaksehir. Dat had je van Anderlecht twaalf maanden geleden in dezelfde omstandigheden nog niét gezien, en kijk waar het schip strandde”, herinnert de chef voetbal van Het Laatste Nieuws zich.

“Leko heeft een aanstekelijk, gedurfd verhaal. Club hoeft niet te wanhopen – kwalificatie voor de poules in de Europa League is een minimum, en als je daarna de wagen niet perte totale rijdt, volgt nog voldoende tijd; zo werkt ons systeem nu eenmaal.”

Marathon

“Brugge staat in de steigers. Daar duurt de mercato tot eind augustus, en wordt de competitie een marathon. We hebben altijd gedacht dat in een overgangsseizoen – met een nieuwe trainer, nieuwe spelersgroep, nieuwe dynamiek – een prijs halen lastig is, maar Anderlecht bewees het tegendeel. Verhaeghe & Mannaert panikeren niet. Dit opiniestuk komt te vroeg voor Club Brugge. Wait and see.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws