Club Brugge scoort iets minder vlot in Torhout maar wint makkelijk

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

Club Brugge speelde zaterdagavond, vlak voor de afreis naar Garderen, zijn derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Na eerdere ruime zeges tegen Westkapelle (0-9) en Oudenaarde (0-6) werd nu KM Torhout partij gegeven. Club creëerde opnieuw tal van kansen, maar kwam deze keer niet verder dan 0-2.

In De Velodroom stuurde Ivan Leko in de eerste helft tegen de ploeg uit tweede amateurklasse een elftal tussen de lijnen met veel gevestigde waarden. Enkel op de flanken stond met Vlietinck en Dennis wat jong geweld. De volgende elf namen begonnen aan de wedstrijd: Butelle, Cools, Mechele, Poulain, De Bock, Claudemir, Vormer, Vanaken, Vlietinck, Vossen en Dennis.

Club nam van bij de aftrap het heft in handen en dreigde in het openingskwartier met twee schoten van Vormer. De eerste, al na drie minuten, ging net over, de tweede werd door doelman Olievier gekeerd. De Nederlander zag zijn bedrijvigheid uiteindelijk beloond toen een hoekschop van hem door Poulain werd binnengewerkt. Vormer bleef in alle gevaarlijke fases betrokken. Vlietinck liet zijn wenkende assist echter liggen. Torhout kon enkel dreigen met een poging van Turcan. Club bleef kansen creëren, maar Vanaken, Poulain en Vossen konden niet scoren. Daardoor gingen we met 0-1 de rust in.

Eerste speelminuten Engels

Zoals ook in de vorige wedstrijden stuurde Leko na rust een nieuw elftal de wei in. Enkel Ahmed Touba bleef staan. Daarnaast kregen heel wat jongeren hun kans, maar de opvallendste naam was die van Björn Engels. Voor hem waren het zijn eerste speelminuten deze voorbereiding. Club begon aan de tweede helft met deze elf: Teunckens, Palacios, Engels, Masovic, Touba, Simons, Vanlerberghe, Lynen, Coopman, Osei-Berkoe, Limbombe

Club ging met een verjongde ploeg door op zijn elan. Deze keer was het Limbombe die zich toonde. Hij zag onder meer een vrije trap op de paal stranden. Ook Lynen liet een harde knal los, maar Olievier bracht opnieuw redding. De doelman moest even later opnieuw alles uit de kast halen op een schot van alweer Limbombe.

De 0-2 bleef dus maar uit, want ook Vanlerberghe kon een voorzet net niet in doel verlengen. Pas acht minuten voor tijd was het dan toch zo ver. In twee tijden kon Sander Coopman de zege helemaal veilig stellen. Bekijk hier de beelden van de goals van Poulain en Coopman.

Zondag vertrekt Club op stage naar Garderen, waar ze tot 9 juli blijven. Daar staat ook de volgende oefenpartij op het programma. Het Oekraïense Oleksandria is op 5 juli om 19u de tegenstander.

Matchfeiten

0-1 Poulain 15′
0-2 Coopman 82′

Laatste Nieuws

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...