Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge scoort iets minder vlot in Torhout maar wint makkelijk

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

Club Brugge speelde zaterdagavond, vlak voor de afreis naar Garderen, zijn derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Na eerdere ruime zeges tegen Westkapelle (0-9) en Oudenaarde (0-6) werd nu KM Torhout partij gegeven. Club creëerde opnieuw tal van kansen, maar kwam deze keer niet verder dan 0-2.

In De Velodroom stuurde Ivan Leko in de eerste helft tegen de ploeg uit tweede amateurklasse een elftal tussen de lijnen met veel gevestigde waarden. Enkel op de flanken stond met Vlietinck en Dennis wat jong geweld. De volgende elf namen begonnen aan de wedstrijd: Butelle, Cools, Mechele, Poulain, De Bock, Claudemir, Vormer, Vanaken, Vlietinck, Vossen en Dennis.

Club nam van bij de aftrap het heft in handen en dreigde in het openingskwartier met twee schoten van Vormer. De eerste, al na drie minuten, ging net over, de tweede werd door doelman Olievier gekeerd. De Nederlander zag zijn bedrijvigheid uiteindelijk beloond toen een hoekschop van hem door Poulain werd binnengewerkt. Vormer bleef in alle gevaarlijke fases betrokken. Vlietinck liet zijn wenkende assist echter liggen. Torhout kon enkel dreigen met een poging van Turcan. Club bleef kansen creëren, maar Vanaken, Poulain en Vossen konden niet scoren. Daardoor gingen we met 0-1 de rust in.

Eerste speelminuten Engels

Zoals ook in de vorige wedstrijden stuurde Leko na rust een nieuw elftal de wei in. Enkel Ahmed Touba bleef staan. Daarnaast kregen heel wat jongeren hun kans, maar de opvallendste naam was die van Björn Engels. Voor hem waren het zijn eerste speelminuten deze voorbereiding. Club begon aan de tweede helft met deze elf: Teunckens, Palacios, Engels, Masovic, Touba, Simons, Vanlerberghe, Lynen, Coopman, Osei-Berkoe, Limbombe

Club ging met een verjongde ploeg door op zijn elan. Deze keer was het Limbombe die zich toonde. Hij zag onder meer een vrije trap op de paal stranden. Ook Lynen liet een harde knal los, maar Olievier bracht opnieuw redding. De doelman moest even later opnieuw alles uit de kast halen op een schot van alweer Limbombe.

De 0-2 bleef dus maar uit, want ook Vanlerberghe kon een voorzet net niet in doel verlengen. Pas acht minuten voor tijd was het dan toch zo ver. In twee tijden kon Sander Coopman de zege helemaal veilig stellen. Bekijk hier de beelden van de goals van Poulain en Coopman.

Zondag vertrekt Club op stage naar Garderen, waar ze tot 9 juli blijven. Daar staat ook de volgende oefenpartij op het programma. Het Oekraïense Oleksandria is op 5 juli om 19u de tegenstander.

Matchfeiten

0-1 Poulain 15′
0-2 Coopman 82′

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws