Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge krijgt opnieuw slecht nieuws in stadiondossier’

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge probeert al járen de bouw van een nieuw stadion met 40.000 plaatsen van de grond te krijgen, aangezien het Jan Breydelstadion voor zo goed als elke thuismatch zo goed als vol zit. Maar het dossier blijft vanuit verschillende hoeken tegenkanting krijgen en nu loopt het opnieuw vertraging op.

Vrijdag zou normaal gezien het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor het stadion vastgelegd worden, maar Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) zou daar nu twee maanden uitstel voor vragen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het uitstel komt er onder meer omdat er 2000 bezwaren binnengekomen zijn tegen het dossier van de voetbaltempel aan de Blankenbergse Steenweg en die moeten weerlegd worden.

“Je zou dit als een grote tegenslag kunnen bekijken, maar eigenlijk moeten we die werkwijze toejuichen”, sust de Brugse schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon. “Dit dossier is zo complex, zo allesomvattend. Als er één dag na de definitieve vaststelling een juridische reden gevonden wordt om naar de Raad van State te stappen, dan lopen we in één keer jaren vertraging op. En dat willen we koste wat kost vermijden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws