Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge geeft ideale uitgangspositie weg in spectaculaire partij

Blue Army Flag Day 4 (Club Brugge - Zulte Waregem)

Club Brugge is zijn seizoen met een ontgoocheling gestart. Tegen Istanbul Basaksehir leek het na een kwartier een perfecte uitgangspositie te versieren, maar nadien zakte Club helemaal in elkaar. Uitblinker Denswil zorgde ervoor dat de terugmatch nog niet helemaal verloren is: 3-3.

De druk was al van voor de aftrap groot voor Club, dat met Nakamba, Dennis en Perbet drie debutanten aan de aftrap bracht. Voor de jonge Nigeriaan werd het een droomdebuut. Na een interceptie van Palacios werd hij snel bediend door Refaelov en de aanvaller twijfelde niet. Hij trapte overhoeks binnen en bezorgde Club zo een ideale start: 1-0 na amper zes minuten spelen.

De Turken reageerden op de openingsgoal door de bal wat meer op te eisen en kregen ook een goede kans via Elia, maar de poging van de Nederlander strandde via de voet van Palacios in het zijnet. De dreiging werd echter snel geneutraliseerd. Stefano Denswil dreef onder het oog van de trainer en technisch directeur van Hamburg zijn transferwaarde nog wat op door een vrije trap heerlijk in het hoekje te schilderen, na amper een kwartier was het al 2-0.

Daarna viel de wedstrijd wat stil, al bleef Basaksehir de bal opeisen. Dat resulteerde pas tien minuten voor tijd in kansen. Eerst krulde Elia net naast en even later zette Adebayor Visca vrij voor doel. Gelukkig mikte de Bosniër zijn schot in het zijnet. En ook twee minuten voor rust kon hij zijn voet niet vol tegen de bal zetten, waardoor Horvath niet in de problemen kwam. Club ging zo rusten met een ideale 2-0-voorsprong.

Club kraakt na rust

Ook in de tweede helft stak Basaksehir de neus meteen aan het venster. Elia kon al na twee minuten een afvallende bal op de slof nemen, maar knalde naast, en Visca miste zijn kopbal volledig. En het werd helemaal heet toen Engels een bal verkeerd inschatte en Adebayor zo alleen voor doel kwam. De ervaren spits plaatste de bal net naast de paal, ook al was er al gefloten voor een overtreding.

Club had het bijzonder moeilijk om uit de Turkse omknelling te komen. Bij een zeldzame uitbraak kon Vormer toch eens van ver aanleggen, maar Babacan bracht redding. Net toen Club weer wat in de wedstrijd leek te komen, kreeg het het deksel op de neus. Mossoró knalde vanop de rand van de zestien knap binnen.

Een flinke domper voor Club en enkele minuten later werd het nog erger. Met één pass werd Elia vrijgezet voor doel en de Nederlander maakte het dit keer wél af. 2-2, een bijzonder pijnlijke ommekeer. Met Izquierdo in de ploeg probeerde Club wel de draad opnieuw wat op te pikken, maar dat bleek moeilijk. Het was integendeel opnieuw Visca die een goede kans kreeg, maar hij kon alweer niet vol afdrukken.

Geniale Denswil

Enkele minuten later kreeg Club het deksel wél helemaal op de neus. Engels en vooral Mechele verdedigden bijzonder knullig en Mossoró werkte dankbaar af: 2-3. Club leek helemaal kopje onder, maar dan stond toch weer Stefano Denswil op. De Nederlander schoot opnieuw een vrije trap rechtstreeks binnen en gaf Club zo weer hoop.

Het bleef echter oppassen voor de Turken. Visca legde de bal goed voor, Elia knalde van dichtbij nog over. Diep in blessuretijd kreeg ook Perbet nog eens een kansje, maar zijn kopbal ging ver naast. Club geeft zo de perfecte uitgangspositie weg na enkele twijfelachtige defensieve tussenkomsten. Volgende week wacht in Istanboel zo een bijzonder moeilijke taak.

Doelpunten

7′ Dennis 1-0
17′ Denswil 2-0
59′ Mossoró 2-1
63′ Elia 2-2
74′ Mossoró 2-3
79′ Denswil 3-3

Opstelling en wissels bij Club Brugge

Horvath, Mechele, Engels, Denswil, Palacios, Vormer, Nakamba, De Bock (59′ Touba), Refaelov (74′ Vanaken), Dennis (62′ Izquierdo), Perbet

Opstelling en wissels bij Basaksehir

Babacan, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, Belözoglu (77′ Inler), Tekdemir, Visca (82′ Da Costa), Mossoró, Elia (89′ Napoleoni), Adebayor

Gele kaarten

Epureanu

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws