Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge gaat onderuit tegen het Waasland-Beveren van Clement

Club Brugge verliest zijn oefenmatch van Waasland-Beveren

Na vier overwinningen en een uitstekend doelpuntensaldo van 20 gemaakte goals en geen enkel tegendoelpunt nam Club Brugge het zaterdagavond op tegen Waasland-Beveren. Het balbezit was voor Blauw-Zwart, maar de doelpunten waren voor de ploeg van Philippe Clement.

Na een zware trainingsweek stuurde Ivan Leko de volgende 11 namen tussen de lijnen: Hubert – De Bock, Mera, Poulain, Cools – Nakamba, Claudemir, Vormer – Refaelov, Perbet en Acolatse. Clement koos op zijn beurt voor: Goblet – Jans, Buatu, Camacho, Erdin – Seck, Cools, Morioka – Boljevic, Opuku en Gano.

In een gezapige openingsfase waren de beste kansen voor Club. Na knap samenspel tussen De Bock en Refaelov slaagde Acolatse er echter niet in om Goblet te vloeren. Even later trof Rafa de paal, maar werd de fase terecht afgefloten wegens handspel. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Na 20 minuten voetballen was het Boljevic die via een Brugs been de bal over Hubert in doel werkte. De Brugse goalie zag er niet al te goed uit in deze fase. Na nog enkele kansjes heen en weer was het ex-speler Gano die de 0-2 ruststand van dichtbij kon binnentikken.

Elf nieuwe namen, hetzelfde spelbeeld

In de tweede helft koos Leko opnieuw voor een volledig nieuw elftal: Horvath, Touba, Denswil, Mechele, Palacios, Simons, Vanaken, Vanlerberghe, Limbombe, Vossen en Vlietinck moesten proberen om de achterstand uit te wissen. Ook Clement wisselde tien keer, waardoor ex-speler Jur Schryvers in de ploeg kwam. Het spelbeeld bleef desondanks hetzelfde: balbezit voor Club, maar nauwelijks uitgespeelde kansen. Waasland-Beveren loerde op de counter en probeerde geregeld tegen te prikken.

Veel was er dan ook niet te zien in de tweede helft. Het was wachten tot minuut 67 voor wat opwinding, toen een vrijschop van Denswil rakelings over het doel van Goblet zoefde. De vermoeidheid speelde de Brugse manschappen duidelijk parten, waardoor de match naar het einde kabbelde en er geen doelgevaar meer te noteren viel. Einstand: 0-2. Bekijk hier de beelden. De volgende oefenpot vindt plaats op zaterdag 15 juli om 16.30 uur, wanneer Club het in Deinze opneemt tegen AZ.

Matchfeiten

0-1 Boljevic 19′
0-2 Gano 43′

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws