Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement helpt misverstand over Preud’homme de wereld uit: “Zou respectloos zijn naar Michel toe”

Philippe Clement op persconferentie

Michel Preud’homme geniet momenteel van de rust in Bordaux, maar dit weekend zal hij ongetwijfeld de start van voetbalseizoen 2017-2018 in de gaten houden. Zijn jarenlange rechterhand Philippe Clement staat immers voor zijn debuut als T1. Om 20 uur gaat onze gewezen assistent-coach met Waasland-Beveren in de Luminus Arena op zoek naar een goed resultaat.

Maar vooraleer Clement zijn verhaal doet, wil hij eerst nog een en ander rechtzetten. “Ik heb een tijdje geleden laten vallen dat deze job niet nieuw voor me was omwille van wat ik al deed bij Club Brugge. Daar is dan van gemaakt dat ik al hoofdtrainer was, wat natuurlijk niet waar is. Zeggen dat ik vorig jaar al T1 was, zou respectloos zijn naar Michel toe en klopt ook niet.”

“Wat ik bedoelde, was dat ik alle aspecten die bij deze job horen al heb kunnen doen. Een belangrijke nuance. Het transferbeleid mee uitdokteren. Over de ploeg discussiëren. Trainingen geven, oefenvormen uitwerken, open praten over tactische ingrepen voor, tijdens en na een match. Ik kon geen betere leerschool hebben, maar Michel besliste. Laat dat duidelijk zijn.”

Geen notitieboekjes gooien

Al is het een feit dat Preud’homme en Clement veel gelijkenissen vertonen. “In heel veel dingen lijken we op elkaar. Perfectionisme. Passie. Willen winnen, en er alles voor doen. Hard werken, heel veel uren doen, maar met plezier. Een vuur dat heel hard brandt vanbinnen om dingen beter te maken.”

“Daarentegen ben ik minder expressief. Ik kan mijn emoties iets beter onder controle houden, wat niet wil zeggen dat dit altijd gaat lukken. Ik ga proberen niet met notitieboekjes te gooien. (lacht) Scheidsrechter zijn is de moeilijkste job die er is. En dat meen ik. Als speler besefte ik dat minder, maar nu veel meer. Omdat je op training soms zelf ref bent. Het is onmogelijk om alles perfect te zien. Ik ga niet bij elke foute inworp zot worden. Bepaalde beslissingen proberen relativeren. Op dat gebied hebben Michel en ik een heel ander karakter”, klinkt het in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws