Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Champions League loting: op welke plek eindigden mogelijke tegenstanders Club, wie zijn hun bekende namen?

Vrijdagmiddag omstreeks 12.30 uur kent Club Brugge zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. Blauw-Zwart weet dan ook of het op 25 of 26 juli (heenmatch) en op 1 of 2 augustus (terugmatch) aan de bak moet. Maar wat is nu de meest haalbare tegenstander? 

Als reekshoofd vermijden Ivan Leko & co ploegen als Dynamo Kiev, Ajax, Viktoria Plzen en CSKA Moskou. En dus wordt het één van onderstaande vijf clubs. BlauwZwartFans geeft u een overzicht van wat we zoal mogen verwachten.

(1) OGC Nice

Klassement vorig seizoen: derde, op 17 punten van kampioen AS Monaco

De mooist mogelijke affiche, maar meteen ook de zwaarste tegenstander. De meest bekende namen zijn ex-Standard en Bayern München-speler Dante en uiteraard enfant terrible Mario Balotelli. De 26-jarige Italiaan vond in 23 matchen 15 keer de weg naar de netten.

(2) Young Boys

Klassement vorig seizoen: tweede, op 17 punten van kampioen FC Basel

Op basis van onze poll de meest gewenste tegenstander bij de Brugse aanhang. Misschien omdat Club goeie herinneringen heeft aan de Zwitsers, die geen ronkende namen in hun rangen hebben. Beide teams keken elkaar in 2008/2009 al eens in de ogen. Toen speelde Blauw-Zwart 2-2 gelijk op verplaatsing en klaarde het thuis de klus met een 2-0 overwinning.

(3) Steaua Boekarest

Klassement vorig seizoen: tweede, op 4 punten van kampioen Viitorul

De ex-club van Anderlecht-spelers Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu. Geen aantrekkelijke verplaatsing en bovendien een tegenstander die niet te onderschatten valt. De kern van Steaua bestaat namelijk voornamelijk uit Roemenen die vorig jaar actief waren op het EK in Frankrijk.

(4) İstanbul Başakşehir

Klassement vorig seizoen: tweede, op 4 punten van kampioen Besiktas

Debutant in de Champions League-voorrondes. De voorbije twee seizoenen probeerden de Turken de poulefase van de Europa League te bereiken, maar AZ en Shakhtar Donetsk staken daar een stokje voor. Meest bekende namen in de selectie: Emmanuel Adebayor (ex-Arsenal, Manchester City en Real Madrid), Gaël Clichy (ex-Arsenal en Manchester City) en Eljero Elia (ex-Feyenoord).

(5) AEK Athene

Klassement vorig seizoen: vierde, op 14 punten van kampioen Olympiakos – winnaar Play-Offs

Positieve statistiek: Club werd in een knock-outfase nog nooit uitgeschakeld tegen een Grieks elftal. Zo wist Blauw-Zwart al drie keer Panathinaikos uit te schakelen in het verleden. AEK Athene heeft met Astrit Ajdarevic (ex-Standard) en Viktor Klonaridis (ex-Moeskroen-Péruwelz) twee voormalige spelers uit de Jupiler Pro League in zijn spelerskern. De meest bekende naam is echter Hugo Almeida (ex-Werder Bremen).

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws