Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bekende Club-fan: “Ik ben zo fanatiek dat ik evenveel kan genieten van een nederlaag van Anderlecht”

Bruges Till I Die

De doorsnee Vlaming kent hem als Jay Vleugels uit de populaire VIER-reeks de Callboys, maar in zijn vrije tijd is acteur Rik Verheye al jaren lid van de Blauw-Zwarte familie. En de creatieve duizendpoot van Woestijnvis doet dat met volle overgave.

“Mijn verste Clubherinneringen gaan terug naar begin jaren negentig, toen ik als manneke van een jaar of vijf op bezoek mocht bij Jan Ceulemans”, begint Rik Verheye vol passie over Blauw-Zwart te vertellen. “Het fotootje, genomen in zijn tuin, en het truitje van Assubel heb ik nog altijd. Mijn vader, een echte Clubsupporter, is gestorven toen ik zeven jaar was, waardoor we nooit samen naar het stadion zijn geweest.”

“Af en toe mocht ik eens mee met een nonkel, al volgde ik Club vooral op tv. Maar we hadden geen betaaltelevisie, zodat ik op mijn kamertje – vol met Clubsjaals en vlaggen – de mozaïek opzette en met een verrekijker én vergrootglas naar dat kleine vakje rechts onderaan keek en tegelijkertijd op Radio 1 de sfeer van de match probeerde te vatten. ‘s Avonds of de dag erna keek ik dan naar de samenvattingen. Op mijn 13e of 14e kreeg ik een abonnement en ging ik, in de periode met Trond Sollied, samen met mijn moeder naar de matchen in de Champions League. Ongelofelijke herinneringen.”

Verheye is – zeker na zijn glansrol in Callboys – een drukbezet man, maar toch mist hij zelden een wedstrijd van zijn favoriete Club. “Als ik kan, dan zit ik in het stadion. In de Play-Offs miste ik door een optreden in Parijs alleen de verplaatsing naar Oostende, toen we nog kampioen konden worden. Net voor de laatste scène heb ik stiekem even gekeken. Verloren. Pissed… Ik bén fanatiek, in die mate zelfs dat ik in de competitie evenveel kan genieten van een nederlaag van Anderlecht”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws