Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bart Verhaeghe heeft klacht aan zijn been na deze opvallende uitspraak

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Bart Verhaeghe hield de lippen lang stijf op elkaar, maar begin deze maand schetste de ondervoorzitter van de KBVB in Het Laatste Nieuws zijn versie van de feiten over onder meer het Eurostadion en de verkiezing van Gérard Linard tot opvolger van de aftredende François De Keersmaecker. Nadat eerder Gilbert Timmermans – die naast het voorzitterschap greep – een recht van antwoord neerpende, legt nu één van de procureurs klacht neer tegen Verhaeghe.

Johan Cambier, Regionaal Procureur van Voetbal Vlaanderen, heeft een officiële klacht tegen Verhaeghe ingediend bij Koen De Brabander, de CEO van de voetbalbond. Hij baseert zich daarbij op artikel B504 van het bondsreglement waarin staat dat leden van de KBVB de integriteit van collega’s of het instituut niet mogen schaden in de media.

Cambier neemt aanstoot aan de beschuldiging van Verhaeghe dat de procureurs in het amateurvoetbal zich “ware koningen wanen, die in elke vergadering bij wijze van spreken haute cuisine hebben, en spelers behandelen met hautaine willekeur”. Hij verzoekt Koen De Brabander om Verhaeghe voor de Raad van Eer te laten verschijnen en eist excuses in de pers.

Volgens HLN kan Verhaeghe echter op beide oren slapen. “De kans dat Koen De Brabander gehoor geeft en zijn ondervoorzitter van de KBVB én lid van de Raad van Bestuur doorverwijst naar de Raad van Eer is bijzonder klein. De Brabander kan één van zijn grootste pleitbezorgers van zijn plan ‘Road to Qatar 2022’ niet afvallen”, klinkt het in de krant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws