Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Club Brugge met Marvelous Nakamba goud in handen heeft

Marvelous Nakamba naar Club Brugge

Concrete interesse van Fenerbahçe en in mindere mate Anderlecht, maar Marvelous Nakamba kiest voor een avontuur bij Club Brugge. Blauw-Zwart zocht en vond een opvolger voor Timmy Simons bij onze noorderburen. Hij is ‘slechts’ 23 jaar, maar heeft wel al twee sterke seizoenen achter de rug als controleur op het middenveld van Vitesse. Hij is met andere woorden ‘direct inzetbaar’, hetgeen Ivan Leko vooropstelde. BlauwZwartFans zocht uit waarom zomeraanwinst nummer ‘6’ zijn naam Marvelous niet gestolen heeft.

Nakamba ontbolsterde de voorbije drie seizoenen helemaal. Met Vitesse eindigde hij op de vijfde plaats en won hij de KNVB Beker. Na 77 wedstrijden voor de Arnhemnaars wacht hem nu de moeilijke taak om Club-icoon Timmy Simons op te volgen. Al beschikt hij over de nodige adelbrieven.

Met Nakamba heeft Club ‘de beste balafpakker’ van de Nederlandse eerste klasse beet. “Het is een balafpakker pur sang en gezien zijn cijfers over het afgelopen seizoen is hij daarin zelfs de beste van de Eredivisie. Met 291 recoveries blijft hij spelers als Eric Botteghin (286), Kamohelo Mokotjo (284) en Karim El Ahmadi (234) voor”, weet Voetbal International.

Bovendien is Nakamba een échte krachtpatser. Onze nieuwkomer heeft sinds de start van voetbalseizoen 2015-2016 namelijk meer duels en tackles gewonnen dan eender welke andere middenvelder in de Eredivisie.

Zijn grootste werkpunt zou de opbouw van achteruit zijn. Een veelscoorder is Nakamba met twee goals in twee seizoenen overigens ook niet. Al is dat gezien zijn positie op het veld natuurlijk logisch. Hoe dan ook willen we jullie onderstaand pareltje niet onthouden.

Een officiële transfersom werd er niet gecommuniceerd over de zesvoudige Zimbabwaans international, maar in de wandelgangen wordt er gesproken over een bedrag van minimum 2,5 tot maximum 4 miljoen euro. Nakamba lag nog tot midden 2018 onder contract bij Vitesse.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws