Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Club Brugge bij rivaal aanklopte voor transfer: “MPH had me aangeraden”

Michel Preud'homme duim omhoog

Club Brugge versterkte zich met het oog op volgend seizoen al met zeven aanwinsten, maar niet alle transferdoelwitten hapten toe. Zo verkoos Thomas Buffel een verlengd verblijf bij KRC Genk boven een avontuur op Jan Breydel en ook Miguel Van Damme stuurde Vincent Mannaert & co wandelen. 

Club haalde met Guillaume Hubert alvast een nieuwe doelman in huis, maar ook Van Damme stond met stip genoteerd op de wenslijst van Blauw-Zwart. Laatstgenoemde was gecharmeerd door de interesse van de stadsrivaal, maar koos er uiteindelijk voor om zijn contract met 2 seizoenen te verlengen bij Cercle Brugge.

“Natuurlijk wist ik dat Club mij voor mijn ziekte al had gevolgd, maar eerlijk… Nu dacht ik even dat ze in mij een sociaal projectje zagen. Maar het kwam tot een gemeend gesprek met Vincent Mannaert. Daaruit bleek dat Club Brugge voor mij echt een sportief plan had, te beginnen als derde keeper. Op aanraden van Michel Preud’homme nota bene”, getuigt Van Damme in Het Nieuwsblad.

Onze gewezen succescoach had zijn oog al langer laten vallen op de van leukemie herstelde doelman. “Preud’homme zag potentieel in mij sinds de bekerderby Cercle – Club in 2015. Club liet me zelfs medisch testen om te checken hoever ik stond in mijn revalidatie. Een heel mooi verhaal, maar het bleef natuurlijk wel Club Brugge, dé rivaal van Cercle. Daar kon ik toch niet naartoe? Zeker niet omdat Cercle ook een voorstel deed. Daarom tekende ik bij hen, de Vereniging die mij lanceerde als profvoetballer en me zo hard steunde tijdens mijn ziekte.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws