Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

(VIDEO) – Club Brugge kent ook in tweede oefenmatch geen problemen

Club Brugge pakt uit met ruime overwinning tegen Oudenaarde

Woensdagavond heeft Club Brugge zijn tweede oefenmatch in aanloop naar voetbalseizoen 2017-2018 tot een goed einde gebracht. Nadat eersteprovincialer Westkapelle met 0-9 werd ingeblikt, stond er met Oudenaarde een ploeg uit Eerste Amateurklasse op het programma. Wesley Moraes ontbrak wegens ziekte, terwijl Guillaume Hubert en Marvelous Nakamba uit voorzorg aan de kant bleven. Zij trainden gisteren immers nog individueel.

Oudenaarde eindigde vorig seizoen op de negende plaats in dezelfde reeks als de ongenaakbare kampioen KFCO Beerschot Wilrijk, dat maar liefst 40 punten meer telde. Bij de thuisploeg liepen er met Daan Van Gijseghem, Robbe van Ruyskensvelde, Jaan van Wildemeersch en Hakim Borahsasar overigens enkele jongens met een Blauw-Zwart verleden rond. Ook Elimane Coulibaly (ex-Gent en Kortrijk) komt uit voor de Oost-Vlaamse ploeg.

In het Burgemeester Thienpontstadion koos Ivan Leko voor de volgende elf starters: Butelle, Palacios, Mechele, Denswil, De Bock, Simons (c), Vanlerberghe, Coopman, Vlietinck, Vossen en Limbombe. Na een moeizaam begin door een goed blok van Oudenaarde was het Jelle Vossen die op het kwartier de score opende met een rake kopbal. Een goeie twintig minuten later stond de 28-jarige Limburger al opnieuw op het scorebord. Ook Anthony Limbombe liet zich opmerken. Hij tekende met een afstandsschot voor de 0-3 ruststand.

Nieuwe namen, evenveel goals

Net zoals tegen Westkapelle wijzigde onze coach zijn volledige elftal aan de rust. Na de pauze mochten de volgende namen opdraven: Teunckens, Cools, Masovic, Poulain, Touba, Lynen, Vormer (c), Vanaken, Acolatse, Dennis en Osei-Berkoe. De tweede helft begon net als de eerste met een studieronde. Op het uur drukte Club het gaspedaal wat meer in en werd het daarvoor beloond met een kopbaldoelpunt van Benoît Poulain. Nauwelijks acht minuten later sloeg Elton Acolatse aan het dribbelen. De linksbuiten bediende Emmanuel Dennis, die maar moest binnentikken: 0-5!

Tien minuten voor affluiten kreeg Blauw-Zwart een terechte penalty na handspel in de rechthoek. Ruud Vormer ging achter de bal staan en knalde het leer mooi in de kruising (zie beelden onderaan). De 1.700 opgedaagde toeschouwers kregen zo een 0-6 overwinning voorgeschoteld. Op zaterdag 1 juli staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Om 19 uur neemt Club het dan op tegen Torhout KM.

Matchfeiten

0-1 Vossen 16′
0-2 Vossen 35′
0-3 Limbombe 36′
0-4 Poulain 61′
0-5 Dennis 69′
0-6 Vormer 79′

Penaltygoal van Vormer

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws