Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

(VIDEO) – Brugse aanwinst brengt Deportivo Cali dichtbij tiende landstitel

(VIDEO) - Brugse aanwinst brengt gewezen werkgever dichtbij tiende landstitel

Begin januari verzekerde Club Brugge zich van de diensten van German Mera, de ex-ploegmaat van Helibelton Palacios bij Deportivo Cali. Wellicht zal de centrale verdediger wel wat later dan gepland neerstrijken op Jan Breydel. De Colombiaanse eersteklasser strijdt namelijk volop om het kampioenschap.

Deportivo Cali eindigde zesde in de Colombiaanse competitie en plaatste zich zo voor een soort van knock-out systeem dat bepaalt wie met de landstitel aan de haal gaat. Daarin schopten Mera & co het tot in de finale tegen Atlético Nacional, de nummer 1 uit de reguliere competitie die daarin maar liefst 19 punten meer sprokkelde dan Deportivo Cali.

De absolute eindstrijd wordt afgewerkt in twee fases. Woensdagnacht stond de heenwedstrijd op het programma en daarin trok Deportivo Cali aan het langste eind. Niemand minder dan Mera zorgde met onderstaande kopbal voor het openingsdoelpunt. In de tweede helft was het Jefferson Duque die de 2-0 eindstand op het bord schoot.

Zondagnacht verdedigt Deportivo Cali zijn mooie uitgangspositie op het veld van Atlético Nacional. Als het daarin slaagt, kroont het zich voor de tiende keer tot landskampioen van Colombia.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws