Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt weet waarom het Brugse bestuur Ivan Leko boven Felice Mazzu verkoos

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Donderdagavond verraste Club Brugge de Belgische voetbalwereld door ex-speler Ivan Leko aan te stellen als de opvolger van Michel Preud’homme. Peter Vandenbempt weet hoe Blauw-Zwart uiteindelijk bij zijn gewezen middenvelder terechtkwam. 

“De jonge, onervaren Ivan Leko was zeker niet de eerste keuze van Club Brugge als opvolger van de zeer ervaren Michel Preud’homme. Initieel wilde vooral Vincent Mannaert Francky Dury als nieuwe coach. Maar dat is fout gelopen”, opent de analist zijn betoog bij Sporza.

Ook Frank De Boer en Stale Solbakken stuurden de Belgische vice-kampioen wandelen. “Het is een publiek geheim dat Club Brugge over de grenzen is gaan kijken. Het heeft geprobeerd met Frank de Boer. Die heeft heel lang bedenktijd gekregen, maar wilde vooral graag naar de Premier League. Club Brugge heeft veel geduld getoond, maar De Boer is uiteindelijk niet gekomen. Ook Solbakken, de coach van Kopenhagen is gesolliciteerd, maar die wilde liever in Kopenhagen blijven.”

Mazzu vs Leko

Toen alle buitenlandse pistes doodliepen, maakten ze op Jan Breydel de volgende afweging volgens Vandenbempt: “Gaan we voor een gelouterde, wat meer ervaren Belgische coach zoals Felice Mazzu – die zeker ook graag naar Brugge wou komen – of nemen we iemand jong en ambitieus?”

“Daarop hebben ze een lijst opgesteld en hebben ze gepraat met Leko. En die heeft een heel goeie indruk gemaakt in de gesprekken met Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. Die kozen voor hem, ook al omdat hij het huis kent – hij heeft er toch een jaar of 5 gevoetbald – en het bij STVV goed heeft gedaan.” Vandenbempt geeft tot slot zijn ongezouten mening over de trainer Leko.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws