Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

STVV trapt na richting Leko en Club Brugge: “Ik ben gechoqueerd”

Ivan Leko (Sint-Truiden)

Enkele weken geleden verlengde Ivan Leko zijn contract bij Sint-Truiden tot 2019, maar afgelopen donderdag verrasten Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe met de aanstelling van de 39-jarige Kroaat als T1 van Club Brugge. Blauw-Zwart legde daarvoor de afkoopsom van zo’n 650.000 tot 700.000 euro op tafel.

Leko heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag ooit trainer van Club wilde worden en nam deze kans dan ook met beide handen aan. “Ik was donderdag heel erg verrast. Of beter: gechoqueerd”, vertelt STVV-voorzitster Marieke Höfte in Het Belang van Limburg. “We stonden machteloos. Juridisch valt er Club Brugge helemaal niks te verwijten. Het betaalde de afkoopsom voor onze coach. Toch vind ik het hele verhaal niet netjes, ik kan er niet bij.”

Höfte richt haar vizier niet alleen op Club, maar ook op Leko zelf. “Waarom kiest men in het voetbal zo snel voor het geld, zo snel voor carrière maken? Hij was verdorie net goed bezig bij ons. We hadden hem in de toekomst zeker een transfer naar een grotere club gegund. Maar niet nu. Het ging allemaal razendsnel en dat vind ik niet correct. Loyaliteit en geduld bestaat blijkbaar écht niet in voetbal, daar ben ik intussen wel achter.”

Roland Duchâtelet en Philippe Bormans wacht nu de taak om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Heel wat coaches stuurden alvast hun kandidatuur, waaronder ex-trainers Trond Sollied, Juan Carlos Garrido en Jacky Mathijssen. Ook Marc Grosjean, Guy Luzon, Bob Peeters en Karel Fraeye wagen hun poging.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws