Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Serieuze twijfels over Nakamba: “Misschien in augustus al iemand nieuw halen”

Marvelous Nakamba naar Club Brugge

Club Brugge kondigde afgelopen dinsdag zijn grootste transfer van deze zomermercato aan. Marvelous Nakamba werd voor zo’n drie miljoen euro (plus bonussen en een doorverkooppercentage) weggeplukt bij Vitesse en kan op zijn 23ste al de nodige adelbrieven voorleggen als beste ‘balafpakker’ uit de Eredivisie. Het overgrote deel van de Brugse aanhang is dan ook laaiend enthousiast over de komst van de Zimbabwaan. Eddy Snelders heeft echter serieus zijn twijfels bij de zoveelste opvolger van Timmy Simons.

“Ik wil toch nog afwachten of hij écht de nieuwe Simons is”, opent Snelders in Het Nieuwsblad. “Nakamba komt uit de Nederlandse competitie en daar zijn de verdedigende kwaliteiten meestal minder groot. Van Vormer dachten ze indertijd ook dat hij een defensieve middenvelder was, maar zijn kwaliteiten liggen toch elders. Denswil had verdedigend in het begin ook moeite en Van Rhijn is op dat vlak altijd al te weinig geweest.”

En de analist gaat nog een stapje verder in zijn analyse. “Het is niet zo dat een goede verdedigende middenvelder in de Nederlandse competitie ook altijd een goede verdedigende middenvelder is in de Belgische competitie. Maar Club heeft natuurlijk wel nood aan een vervanger voor Simons. Voor hem is het mooi dat hij er op die leeftijd nog bij loopt, maar voor de rest van de ploeg is dat toch pijnlijk. Dat er geen enkele beter is dan iemand van 40 jaar.”

Blauw-Zwart wist al zeven spelers te strikken, maar daar blijft het volgens Snelders niet bij. “Ik verwacht dat Club nog wat middenvelders gaat halen. Als die Nakamba niet voldoet, gaan ze misschien al in augustus iemand nieuw halen. Vanlerberghe zou er ook kunnen spelen, maar kan die het ritme bij een topclub al meteen oppikken?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws