Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Philippe Clement laat zich meteen gelden bij Waasland-Beveren’

Philippe Clement op persconferentie

Club Brugge moest afgelopen seizoen afscheid nemen van zowel Michel Preud’homme als Philippe Clement. Laatstgenoemde wil er bij Waasland-Beveren álles aan doen om zijn eerste uitdaging als T1 tot een goed einde te brengen. 

Zo heeft Clement op de Freethiel al meteen enkele veranderingen doorgevoerd. Het gaat onder meer om zaken die onze gewezen assistent-coach bij Blauw-Zwart oppikte. “Met de gegeven middelen moeten we het maximaal mogelijke eruit halen. Daarbij moeten we inventief zijn om alles te professionaliseren en ik voel dat iedereen binnen de club meegaat in dat verhaal.”

Zo beschikt elke speler van Waasland-Beveren tegenwoordig over een gloednieuw Polar-systeem met GPS, waarbij ze in real time worden gemonitord. “Meten is weten”, benadrukt Clement. “Met dit systeem kunnen we zien welke afstanden er elke dag worden afgelegd. Op die manier kunnen we spelers op basis van objectieve gegevens naar een hoger niveau brengen.”

En daar blijft het niet bij. “Voorts beschikken we nu ook over een slaapzaal, waar de spelers al gretig gebruik van gemaakt hebben, om tussen twee trainingen door even uit te rusten. Binnenkort komen er ook nog ijsbaden bij en staat er een mentale screening op het programma. Op die manier krijgen we een duidelijk beeld hoe de spelers in elkaar zitten en hoe we hen mentaal op een hoger niveau kunnen tillen”, besluit Fille in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws