Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Engelse club breekt transferrecord om Mathew Ryan binnen te halen

Mathew Ryan (Club Brugge)

Na een geslaagde uitleenbeurt aan KRC Genk maakte Mathew Ryan al snel duidelijk dat hij straks wil doorbreken in de Primera Division of in de Premier League. Valencia wilde de 25-jarige Australiër aanvankelijk nog een nieuwe kans geven, maar Maty eiste garanties over speelgelegenheid. En zo loopt het huwelijk tussen de gewezen publiekslieveling van Club Brugge en Valencia vroeger dan gepland op de klippen.

Zoals vorige week aangekondigd, ruilt Ryan de Primera Division in voor een avontuur bij Brighton & Hove Albion. De vice-kampioen in The Championship bereidt zich momenteel volop voor op de Premier League en wilde daarbij uitpakken met een betrouwbaar sluitstuk.

Vooral trainer Chris Hughton had de doelwachter van Valencia al langer bovenaan zijn verlanglijstje staan. Naar verluidt is er zes miljoen euro met de transfer gemoeid, een clubrecord voor Brighton. In de zomer van 2015 ving Club Brugge nog 7 miljoen euro voor Ryan. Komende vijf seizoenen beproeft onze ex-keeper zijn geluk dus in de Premier League.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws