Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Naar deze buitenlandse topcoaches kijkt Leko op: “Al 5 jaar lang de beste trainer ter wereld”

Ivan Leko (Sint-Truiden)

Niemand verwachtte het, maar Club Brugge koos uiteindelijk voor Ivan Leko als opvolger van Michel Preud’homme. Pas 39, maar wel een uitgesproken profiel én voetbalvisie. De Kroaat staat er namelijk om bekend dat hij goed met de jeugd kan werken en moet Blauw-Zwart straks modern laten voetballen. En dan is er nog zijn grote passie voor het spelletje.

“Ik streef naar een gedisciplineerd team dat in balans is, dat dominant kan voetballen, dat blaakt van vertrouwen en dat op de mat geen respect toont voor de tegenstrever”, vertelt Leko aan HLN. No Sweat No Glory met andere woorden. “Je kan niet zomaar de identiteit van een club veranderen. Als je in een stadion komt, voel je wat de fans willen. En als dat door de geschiedenis heen ‘werkvoetbal’ is geworden, moet je daar niet proberen ‘champagnevoetbal’ van te maken. Supporters pikken dat niet.”

Zowel bij Oud-Heverlee Leuven als bij Sint-Truiden presenteerde onze gewezen middenvelder zich als een coach met een duidelijke visie. “Ik wil geen kopie van iemand anders zijn. Ik hou van modern voetbal. Ik heb heel graag naar het Borussia Dortmund van Jürgen Klopp gekeken. Dat was totaalvoetbal. Guardiola presteert ook bij elke club. Hij is al vijf jaar lang de beste trainer ter wereld. Zelf heb ik veel goede trainers gehad, maar ook slechte. Je kan van elke coach iets leren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws