Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Moet Club Brugge zijn aankoop nog vóór het seizoen van start gaat de les spellen?

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Club Brugge versterkte zich begin januari met German Mera. De ploegmaat van Helibelton Palacios staat momenteel met Deportivo Cali op 90 minuten van de landstitel. Zondagnacht staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma in de Colombiaanse eerste klasse. Daardoor zal de 27-jarige centrale verdediger sowieso de eerste training missen en wellicht krijgt hij nog een paar extra dagen vakantie. Al is dat niet de grootste zorg van Blauw-Zwart.

Zo staat Mera er in eigen land om bekend dat hij zijn voet niet bepaald terugtrekt. Een Colombiaans voetbalkenner omschreef het als volgt: “Mera kan een elftal samenstellen met de spelers die hij in zijn carrière al geblesseerd heeft.” Dat leverde de beenharde verdediger in de voorbije twee seizoenen maar liefst 23 gele en 3 rode kaarten op. En dat terwijl er in de Jupiler Pro League ongetwijfeld sneller met kaarten gestrooid wordt.

Het Laatste Nieuws stelt dan ook dat Mera best wat ingetoomd kan worden vooraleer hij straks een reputatie à la Jonathan Blondel meedraagt. “In de terugmatch van de halve finale tegen America voerde hij een onbesuisde tackle langs achter uit op sterkhouder Cristian Martínez Borja, waarbij diens knie ongelukkig bleef steken. Borja moest geblesseerd afgevoerd worden en dat gaf de winstkansen van America een flinke knauw.”

“Hoewel er geen kaart aan te pas kwam, bleef de overtreding niet zonder gevolgen voor Mera. Een lokale journalist verklapte dat de speler daarna doodsbedreigingen kreeg. Niet dat het een aanslag was, maar Mera draagt wel een reputatie mee. Ook in 2010 kreeg hij al eens doodsbedreigingen. Hij zal zijn gedrag in de Jupiler Pro League dus wel wat moeten bijschaven”, klinkt het in de krant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws