Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Met deze woorden reageren Michel Preud’homme en zoon Guilian op aanstelling Ivan Leko

Michel Preud'homme met brede glimlach

Michel Preud’homme geniet momenteel van een sabbatperiode, maar ook voor hem was het spannend om volgen wie hem zou opvolgen als trainer van Club Brugge. Onze gewezen succescoach stuurde alvast een sms’je naar Vincent Mannaert. 

Blauw-Zwart koos er donderdagavond enigszins verrassend voor om Ivan Leko bij Sint-Truiden weg te kapen. “Wiens idee dat was? Het klinkt misschien gek, maar de voorzitter en ik zijn ongeveer op hetzelfde moment met de naam Leko bij elkaar terechtgekomen. Het liep bijna parallel”, vertelt Mannaert in gesprek met ClubTV.

“Leko was meteen te vinden voor de positie van T1 bij Club en in zijn eerste gesprek ben ik onder de indruk geraakt van zijn voetbalvisie, gedrevenheid en grote ambitie.” De criticasters vrezen dat de ex-coach van de Kanaries te weinig ervaring heeft. “Dat is een vaststelling die je pas na één of twee jaar kan maken. Wat ik wel vaststel, is dat er internationaal een soort van trend bezig is. Je ziet het met Zidane bij Real, Van Bronckhorst bij Feyenoord, een Weiler bij Anderlecht,… Als je terugkijkt naar het verleden van Club, zijn zowel Houwaart als Broos op hun 39ste begonnen bij Club. Het is dus niet de eerste keer dat er binnen Club voor een jonge coach gekozen wordt.”

Weet je nog wat ik gezegd heb?

Tot slot mocht onze algemeen manager al heel wat felicitaties in ontvangst nemen. “Het eerste sms’je? Dat was van Bosko Balaban. En ook Michel Preud’homme heeft al iets laten weten. Hij stuurde: ‘Weet je nog wat ik je gezegd heb toen we vorig seizoen de heenmatch moesten gaan spelen tegen Sint-Truiden en we de wedstrijd aan het voorbereiden waren? Leko is een trainer met potentieel!'”, klinkt het.

Ook Guilian Preud’homme is te vinden voor de keuze van de Belgische vice-kampioen. “Welkom terug bij deze prachtige Club, Ivan. Ik hoop dat je mooie dingen kan bereiken. En blijf met zoveel passie werken, daar leven we van!”, aldus zijn boodschap op Instagram.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws