Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert veegt kritiek op Brugse transferbeleid van tafel: “Moet je daarom een grote naam hebben?”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Terwijl Anderlecht Sven Kums binnenhaalde, versterkte AA Gent zich met Mamadou Sylla. Terzelfder tijd streken er op Jan Breydel vijf minder bekende goden neer. Club Brugge focuste zich tot dusver duidelijk op jeugdige zomertransfers, die straks hopelijk doorbreken.

“Ik herinner me 1 september 2015, de laatste dag van die transfermercato”, opent Vincent Mannaert zijn betoog. “We haalden toen Ruud Vormer, Felipe Gedoz en José Izquierdo. Een bankzitter van Feyenoord, een onbekende Braziliaan die in Uruguay speelde en een nog onbekendere Colombiaan. Wel, Gedoz heeft dat eerste jaar de pannen van het dak gespeeld, de fans hebben Vormer voor vele jaren in hun hart gesloten en Izquierdo won de Gouden Schoen en trekt naar een topcompetitie. Wie zegt dat één van de nieuwe jongens of iemand die we al in de kern hebben niet dezelfde weg op kan gaan?”

Onze algemeen manager is het dus niet eens met de stelling dat Club nood heeft aan een speler van wie het zeker is dat hij de ploeg iets zal bijbrengen. “Moet je daarom een grote naam hebben? Kijk naar Tomás Pina of Ricardo van Rhijn. Jongens die met een zekere renommé naar ons zijn gekomen, maar het moeilijk hadden om zich door te zetten. Wij geloven in de spelers die we nu hebben gehaald.”

Kwaliteit boven leeftijd

Nochtans zijn flankaanvaller Elton Acolatse (21), centrale verdediger Erhan ­Masovic (18) en spits Emmanuel Bonaventure Dennis (19) nog erg jong. Enkel German Mera (27) heeft al wat meer ervaring in de benen. “Masovic zal een aanpassing nodig hebben, Mera niet. En Dennis maakte het in Oekraïne tegen Shakhtar Donetsk iemand als Darijo Srna al moeilijk, waardoor ik geloof dat we snel iets van hem zullen zien. Naar Acolatse kijk ik ook uit.”

De opvolger van Timmy Simons moet voor onze CEO dan ook niet per definitie een bepaalde leeftijd overschreden hebben. “Toen Bjorn Engels 18 was en Brandon Mechele 19 hebben we intern ook gediscussieerd of we een extra ervaren centrale verdediger moesten halen. Nee dus, het gaat niet over leeftijd, maar wel over kwaliteit. Hoe oud is Tielemans? Hoe oud is Dendoncker? Hoe oud zijn Sander Berge en Henry Onyekuru? Hoe oud was Engels toen hij debuteerde? Ahmed Touba is nu ook nog maar net 19”, besluit Mannaert in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws