Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert schuift belangrijkste 2 zomertransfers naar voren: “Zij zullen sowieso spelen”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Sinds de winter is er een opvallende trend bij Club Brugge aan de gang: maar liefst 10 van de laatste 12 transfers zijn immers 23 jaar of jonger. Enkel Lex Immers (31) en German Mera (27) behoren niet tot dat lijstje. Vincent Mannaert schept zijn verwachtingen.

“We starten een nieuwe cyclus na de wijzigingen in de technische staf en de kleedkamer. En daar hoort verjonging bij. Logisch. Het is iets dat we al gestart zijn tijdens de winterstop. Meer dan leeftijd is het gegeven ‘direct inzetbaar’ ons criterium. We gunnen ze uiteraard wel wat tijd, maar dan heb ik het over maanden en niet over een jaar”, aldus Mannaert.

Bovendien heeft het verleden geleerd dat gevestigde namen niet per definitie een garantie op succes zijn. Tomás Pina kwam voor 3 miljoen euro over van Villarreal, maar is een jaar later al op weg naar de uitgang op Jan Breydel. “Daar hoopten we op korte termijn direct rendement te halen, maar dat is helaas niet gelukt”, geeft onze algemeen manager toe in HLN.

En dus trekt Club meer dan ooit de kaart van jong talent. “Horvath, Palacios, Rotariu en ook nog Touba uit de eigen jeugd hebben in de Play-Offs allemaal gespeeld. Komend seizoen zullen Mera en Nakamba dat sowieso doen, maar ook van Vanlerberghe en Dennis verwachten we wel meteen iets”, aldus onze CEO. De beenharde verdediger van Deportivo Cali en de stofzuiger van Vitesse mogen zich dus bewijzen voor een basisplaats. Behoudens ongelukken zullen Hubert, Acolatse en Masovic wat langer op speelkansen moeten wachten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws