Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert komt met doordachte toekomstvisie voor Club Brugge: “Het ideale scenario”

Simons - Bruzzese - Mannaert - Preud'homme

Club Brugge haalde met Ivan Leko niet alleen een jonge trainer, ook de zomeraankopen zijn nog groen achter de oren. Een bewuste keuze van het Brugse bestuur. Vincent Mannaert geeft een woordje uitleg.

Het tijdperk Michel Preud’homme – die er niet bepaald om bekend stond om vaak met jeugd te werken – ligt intussen achter ons. Met Leko wijzigt Club zijn koers en trekt het volop de kaart van de jeugd. “Meer dan leeftijd is het gegeven ‘direct inzetbaar’ ons criterium. We gunnen ze uiteraard wel wat tijd, maar dan heb ik het over maanden en niet over een jaar”, aldus Mannaert in HLN.

Wat ook meespeelt, is dat Blauw-Zwart door die jonge leeftijd meer kans maakt om de nieuwkomers later met winst door te verkopen. “Transfers doen of winst maken is nooit een doel op zich, maar dat is uiteraard meegenomen”, klinkt het klaar en duidelijk.

Toch wil onze algemeen manager erop toezien dat er ook de nodige ervaring in de spelerskern is. “Met jongeren alléén haal je het niet, er moet altijd een evenwichtige mix zijn. Maar in het ideale scenario groeien alle transfers van dit jaar door en kunnen we ons in de komende mercato’s beperken tot verfijnen. Al hangt dat uiteraard ook af van wie wordt weggeplukt. En dan is het opnieuw aan de scouting om van toegevoegde waarde te zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws