Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert bevestigt verrassend vertrek van 2 Bruggelingen: “Hij wil absoluut weg”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge pakte tot dusver uit met vijf aanwinsten, maar ook langs uitgaande zijde is er heel wat beweging op komst. Zo is de kans groot dat de twee miljoenenaankopen van vorige zomer straks alweer andere oorden opzoeken.

Tomás Pina moest dé opvolger van Timmy Simons worden, maar de ex-speler van Villarreal kon zijn prijskaartje van zo’n 3 miljoen euro nooit waarmaken. Een horrorseizoen met blessures en amper 318 speelminuten hebben er bovendien voor gezorgd dat de 29-jarige Spanjaard de deur in Jan Breydel definitief achter zich wil dichttrekken.

“Tomas heeft aangegeven dat hij absoluut terug wil naar Spanje en wij hebben besloten om aan een transfer mee te werken”, bevestigt Mannaert aan Het Nieuwsblad. “Hij keert normaal op 30 juni samen met de internationals terug uit vakantie, maar eigenlijk is het niet de bedoeling dat hij de competitie aanvangt bij Club Brugge. Hopelijk volgt er snel een oplossing. Pina is zo’n speler die te veel kwaliteiten heeft om niet aan spelen toe te komen.”

Garanties die wij niet kunnen geven

Ook Ricardo van Rhijn – die voor 1,6 miljoen euro overkwam van Ajax – is op weg naar de uitgang. De 26-jarige Nederlander begon veelbelovend bij Blauw-Zwart, maar verdween naarmate het seizoen vorderde helemaal op het achterplan. “Ricardo heeft aangegeven dat hij garanties wil om te spelen. En die kunnen wij hem niet geven. We bekijken en bespreken samen de mogelijkheden”, aldus onze algemeen manager.

“Waar het is misgelopen met Van Rhijn? Ricardo heeft het niet makkelijk met de Belgische manier van verdedigen. Veel verdedigend werk opknappen of duels aangaan: dat ligt hem minder. Hij komt beter tot zijn recht als hij de bal heeft in een vrije positie”, besluit Mannaert. Anderzijds zijn er volgens onze CEO ook nog inkomende transfers op komst.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws